Zelený.úval Zelený.úval komentáře u knih

Lilie pro nevěstu Lilie pro nevěstu Teresa Simon (p)

I když mám tento typ knih ráda, tak tahle mě bohužel zase až tak neoslovila. Navíc jak v celé knize autorka používá různé přezdívky nebo oficiální jména postav, tak jsem pak na konci měla trochu problém s tím, aby se mi současný příběh propojil s minulým a kdo byl vlastně kdo. Na druhou stranu zase musím ocenit historické pozadí příběhu a popis válečného Kolína.

06.09.2022 3 z 5

Jak mě překvapíš? Jak mě překvapíš? Sophie Kinsella (p)

Dlouho jsem přemýšlela, jestli dát knize aspoň jednu hvězdičku. Už hned od začátku mě štvala hlavní hrdinka, která si myslela, jak mají perfektní vztah. Kniha mě nebavila a nemohla jsem se vůbec začíst. Mírné napětí přišlo, když mělo dojít k odhalení Danovo tajemství. Ale bohužel ani to mě moc neuchvátilo.

23.07.2022 1 z 5

Kapsář jihočeských pověstí II. Kapsář jihočeských pověstí II. Václav Rameš

Pověsti byly zajímavé a dobře se četly. :-)

04.04.2022 5 z 5

Božská mrcha Božská mrcha Christina Lauren

Žádný moc příběh, jen spousta erotických scén, což může být pro někoho určitě žádoucí. :-) Jako taková kniha na rozptýlení docela fajn.

11.03.2022 3 z 5

Zahrada v měsíčním svitu Zahrada v měsíčním svitu Corina Bomann

Do knihy jsem se vůbec nemohla začíst. Nejlepší části byly ty z minulosti. Příběh ze současnosti bych klidně uvítala, kdyby byl více osekaný. Musím souhlasit, že v celé knize bylo až moc náhod najednou a náhodných známých, kteří zrovna můžou pomoci s pátráním.

27.01.2022 3 z 5

Služebná z hostince Služebná z hostince Dilly Court

Příběh byl celý takový kostrbatý a nemohla jsem se vůbec začíst. Čekala jsem, že se víc rozvine Lottie sen o ošetřování raněných, jak bylo psáno v popisu knihy a bohužel tam bylo o tom jen pár zmínek.

31.10.2021 2 z 5

Léto bez mužů Léto bez mužů Siri Hustvedt

Musím souhlasit s dalšími komentáři, že kniha není vůbec taková, jak se slibuje na obálce. Žádný vtip ani neotřelost. Pasáže s Abigail byly celkem fajn, ale zbytek nic moc. Ani se pořádně nedalo začíst.

26.08.2021

Láska a sýr v Paříži Láska a sýr v Paříži Victoria Brownlee

Co na knize oceňuji, jsou hezké popisy sýrů a jejich chutí. Jen na základě toho bych spoustu sýrů také chtěla ochutnat. Jinak samotný děj byl spíš takový plytký a ne moc záživný.

07.07.2021 4 z 5

Ellinor, dcera pradleny Ellinor, dcera pradleny Hedwig Courths-Mahler

Kniha mě nebavila. Jednoduchá předvídatelná zápletka, žádné pořádné napětí.

17.10.2020

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Jsem z vesnice a prakticky každá postava mi připomínala svým chováním nějakou reálnou osobu. Až to bylo občas děsivé, že se tohle opravdu děje i jinde. Jinak mám z knihy rozporuplné pocity. Spíše mě moc neoslovila.

17.10.2020 3 z 5

Podváděná Podváděná Kateřina Janouchová

Kniha mě moc neoslovila. Bylo tam spoustu zápletek smotaných dohromady a ve výsledku to bylo spíše ke škodě. Další díly nemám ani chuť číst.

21.08.2020 1 z 5

Babičky Babičky Petr Šabach

Kniha mě tolik neoslovila, čekala jsem od ní víc.

18.08.2020 2 z 5

Tajemství Tajemství Anna Todd

Třetí kniha byla příjemným překvapením po té druhé. :-) Začali se konečně oba dva chovat trochu víc rozumně a důvěřovat si. Zpestřením byl i jejich odstup. Konec zase otevřený, který vás nutí číst hned další knihu. :-)

18.08.2020

Přiznání Přiznání Anna Todd

Druhý díl byl za mě docela divočina v jejich neustálých hádkách a usmiřování. Až už to nakonec začalo unavovat i mě. Ale i tak čtivě napsané.

18.08.2020

Po zaniklých hradech Jižních Čech Po zaniklých hradech Jižních Čech Jiřina Doležalová

Kniha je hezky zpracovaná. Naopak mně se autorky vstupy a rady pro poutníka velmi líbily a občas jsem se nad některými i ze srdce zasmála. :-) Bylo to takové okořenění jednotlivých popisů hradů.

08.07.2020