ZNellyZ ZNellyZ komentáře u knih

Elusion Elusion Claudia Gabel

Začátek mě nebavil a možná až po 100 stránkách mě kniha chytla a odhalení bylo naprosto super. Trochu mě mrzí, že druhý díl není přoložený, ale chápu, že to nebyl takový hit, aby do něj nakladatelství investovala. Sama jsem knihu koupila do 100 Kč,- a minimálně 4 roky ji měla doma a odhodlávala si ji přečíst.

28.01.2023 4 z 5

Sadie Sadie Courtney Summers

Kniha se mi líbila, ale měla jsem problém se do ní začíst. Jakmile se to povedlo, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Nápad s podcastem byl zajímavý a nevadil mi ani víceméně otevřený konec. Hvězdičku strhávám za náročnost čtení, jak jsem psala na začátku měla jsem problém se začíst, je tam dost postav ve kterých se musíte orientovat a podcast linka někdy působila jako gramofonová deska informací.

26.10.2022 4 z 5

Ivana Ivana Zuzana Francková

Oddechovka s tématem šikany, kterou bych se nebála otevřít trochu víc. Zároveň se mi moc nelíbil vývoj Filipa, nějaké náznaky jeho povahy bych zakomponovala, už ze začátku, protože takhle to vypadá jako vytáhnuté z rukávu na poslední chvíli.

31.08.2022 2 z 5

Překvapení Překvapení Zuzana Francková

(SPOILER) Mohlo to být zajímavé téma a místo toho se z toho vyklubalo něco, co by napsalo náctileté dítě. Kromě otravného Tomáše, který mi lezl krkem se seznámíme s Radkou a její matkou, které se dozví, že jejich otec měl milenku Terezu a s ní dítě. Radčina matka tohle překvapení vyřeší tak, že se vlastně nediví, že její manžel měl vztah s jinou ženou, protože je ta žena vlastně sympatická a od Terezy se dozvídá pozadí jejího příběhu, kdy na obranu jejího románku se ženatým otcem od rodiny použije dokonalou výmluvu- nikdo se to nikdy neměl dozvědět. Kniha mě vážně nebavila a když už teda autorka chtěla psát o tomto tématu, mohla vycházet více s reality a méně z růžového světa.

19.08.2022

Dvě na jednoho Dvě na jednoho Zuzana Francková

Tohle nebylo dobré. Oproti jiným knihám od autorky je tohle silný podprůměr. Naivní hrdinka s přítelem, tak na pár facek, kdy vlastně nejvíc chápete chování Dity. Alena sice mluví, jak moudrá kniha, ale její myšlení je opravdu na věkové hranici dvanácti až čtrnácti let. Zápletkou měl být souboj o kluka, který je tak na třech stránkách a jinou pointu ta kniha neměla, než že blbec blbcem zůstane.

15.08.2022 1 z 5

Čemu jsem věřila Čemu jsem věřila Huntley Fitzpatrick

Bylo to strašný. Tím nemyslím, že by to byl úplný propadák, ale oproti autorčiným dalším knihám mi přišlo, že tady vůbec nevěděla, co dělá. Všechny postavy mi kompletně pili krev, snad kromě té postarší paní, které dělala Gwen společnost. Zbytek bych s chutí vyflákala a Gven s Viv asi nejvíce. Měla jsem problém se prvních sto stran zorientovat v ději, autorka přeskakovala z přítomnosti do minulosti, jak se jí to hodilo a já pak nevěděla, jestli se některé věci doopravdy staly před pár dny nebo před měsíci. V popisu se píše, jak moc nechce Gwen Casse vidět, ale přišlo mi, že se k němu chovala, až moc otevřeně. Jejich vztah byl jako na houpačce a vlastně byla celá zápletka nesmyslně roztáhlá skoro na 400 stran.

18.04.2022 3 z 5

Pravidla pro holky Pravidla pro holky Candace Bushnell

Kniha je spíše pro mladší čtenáře. Já osobně jsem čekala asi něco na styl C. Hoover, kdy to bude emoční jízda a místo toho přišlo zajímavé téma, ne úplně dotažené do konce. Marin byla občas na pár facek, stejně jako její kamarádka Chloe. Grey byl zlatý a snad jeden z mála světlých bodů v knize. Rozjezd knihy pomalejší, ale pak jsem se do toho začetla a zřejmě proto dávám tři hvězdy.

06.03.2022 3 z 5

Slaďoušek Slaďoušek Jenny Han

Ačkoliv to není vůbec moje věková skupina, tak mě kniha příjemně překvapila svou vtipností, určitou naivitou, která byla ale naprosto v pořádku, vzhledem k věku hlavní postavy a především tím, jak skvěle se četla. Věděla jsem, že Han umí psát, ale nikdy bych neřekla, že mě může kniha pro věkovou skupinu 11+ tak bavit.

02.03.2022 5 z 5

Láska mezi písmenky Láska mezi písmenky Jodi Picoult

Druhý díl byl sice lepší než první, ale stále to nebylo nic skvělého, co budu všem doporučovat. Stále otravná a ufňukaná Delilah je naprosto nesnesitelná, už z předchozí knihy, vše zachraňuje jen Oliver, který občas umí i pobavit. Zápletka ke konci nebyla špatná, ale vzhledem k Jules mi to přišlo dosti nefér. Ale chápu, že čtenářky potřebovaly nějaký "happyend", který se nám nabízel, už v prvním díle.

23.02.2022 2 z 5

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Jodi Picoult

Na to, že je hrdince patnáct, občas se chovala na deset. Bylo to naivní a rozhodně spíše pro věk 10-12 než výše, ačkoliv tam byly pasáže, které bych spíše tipovala ke starším. Když to shrnu, nebylo to úplně něco skvostného a zábavného, ale četlo se to poměrně rychle a děj hezky utíkal. Oliver je podle kresby fešák a bylo pro mě zajímavé sledovat pokusy a nápady při dostávání Olivera ven z knihy.

16.02.2022 1 z 5

Uvnitř mé hlavy: Co když jsem si tě vymyslela? Uvnitř mé hlavy: Co když jsem si tě vymyslela? Francesca Zappia

Původně jsem chtěla dát knize 3 hvězdy, ale díky překvapivému odhalení na konci ohledně rodiny Alex jednu přidávám, protože to bylo něco,co jsem opravdu nečekala. Na druhou stranu kniha nebyla něco, co bych úplně hltana, četla se sice dobře a rychle, ale celé to bylo neslané, nemastné. Alex a její schizofrenie bylo velmi dobré téma, detektivní zápletka ohledně tabule byl velký propadák, který působil, až skoro trapně a naprosto mi to celé nedávalo hlavu a patu. Miles sám o sobě sympatická postava, ale to, že se všichni bojí klučiny, co je nadprůměrně inteligentní byl další bod, kdy jsem si říkala, zda autorka neplácá spoustu věcí dohromady. Pro mladší cílovou možná, na střední to byl celkem hit ke kterému jsem se dostala, až na bakaláři a zřejmě jsem na to moc stará.

11.10.2021 4 z 5

Mrtvé oči: 2. díl Mrtvé oči: 2. díl Vlasta Javořická

Kniha byla, pro mě, zajímavější než první díl, ale přiznám se, že jsem nějak nenašla vztah k Romanovi a Lidunce. Obě postavy mi připadaly naivní a chvilkami i otravné. Přesto mě, ale kniha bavila a jsem ráda, že vše skončilo, jak jsem si přála.

06.07.2021 5 z 5

Mrtvé oči Mrtvé oči Vlasta Javořická

Knihu mi doporučila známá a přiznám se, že díky jejímu popisu děje jsem měla o knize předsudky. Nakonec se ukázalo, že si děj pamatovala špatně a já si knihu neskutečně užila. Postavy měly svůj charakter, děj byl zajímavý a kniha se neskutečně rychle četla. Autorka píše velmi dobře a doufám, že to druhý díl nepokazí.

25.06.2021 5 z 5

Karla Karla Martin Františák

Je to něco jiného, než co pan Františák běžně píše. Jsou tam určité prvky, které potřebují více objasnit a díky tomu je pro mě příběh "nedokončený." Nebylo to špatné, ale myslím si, že mám jiné favority z jeho tvorby.

07.02.2021 3 z 5

Podělaným navrch Podělaným navrch Becky Albertalli

Oproti Já Simon rozhodně něco, co se dá číst. Asi první věc, co mě zarazilo, byla autorčina posedlost rvát lgbt všude. Sestra dvojče lesba, její rodiče jsou dvě lesby a po knize "Já Simon", kterou jsem ani neměla sílu dočíst to bylo celkem dost odrazující na prvních pár stran. Ale vše se naštěstí v dobré obrátilo a já si mohla přečíst oddechový příběh, který sice nebyl to nejlepší, co jsem četla, ale rozhodně je to, pro mě, to nejlepší (a asi jediné), co mi autorka může nabídnout. Molly je sympatická osoba, na nic si nehraje a její "milostná" linka v knize je nenásilně vložena a naprosto přirozeně plyne celou knihou. Za mě čtyři hvězdy.

06.02.2020 4 z 5

Blbá sázka o fajn kluka Blbá sázka o fajn kluka Shana Norris

Kniha se mi líbila a ačkoliv se dalo předpokládat, jak to skončí, bylo to příjemné, odpočinkové čtení. Plný počet nedávám z důvodu, že to nebyla kniha, která by mě více emočně zasáhla.

12.10.2019 4 z 5

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Četla jsem tedy starší vydání a Kniha mi sama o sobě nepřišla špatná. Důvod pro strhnutí hvězdiček jsou kapitoly, které vlastně pro mě zbytečně natahovaly knihu i děj.

15.06.2019 3 z 5

Tetovaná růže Tetovaná růže Tennessee Williams (p)

Jedna z těch lepších knih tohoto autora. Líbí se mi, že autor zachoval povahu postav od začátku, až do konce a i finální závěr celé knihy, který mě překvapil.

04.05.2019 4 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Ze začátku jsem byla lehce nesvá ze stylu psaní, ale jakmile jsem si na to zvykla a kniha dostala větší děj, pohltila mě. Lia je sympatická hrdinka, která si na nic nehraje a ačkoliv jsem si chvíli myslela, že má syndrom neporazitelnosti, není tomu tak. Pořád se počítá s tím, že je holka a neláme skály rukou. Sice trochu delší čtení s občas protahovanými úseky, i tak se, ale nemůžu dočkat druhého dílu.

04.05.2019 5 z 5

Léto a dým Léto a dým Tennessee Williams (p)

Kočka na rozpálené plechové střeše mě bavila víc. I tak to nebylo špatné, takový slabší odvar Williamse

07.04.2019 3 z 5