zuzina88 Online zuzina88 komentáře u knih

Posedlost Posedlost Neil Cross

Příběh skvělý, Luther charizmatický, kniha se čte jedním dechem. Jsem ráda, že jsem díky této knize objevila seriál, který nyní shlížím. Nicméně za brutalitu srážím jednu hvězdu - na knize by mělo být varování - NEVHODNÉ PRO MILOVNÍKY ZVÍŘAT... :-(

21.08.2016 4 z 5

Cesty osudu Cesty osudu Danielle Steel

Třetí kniha od Steelové, kterou jsem v posledním měsíci přečetla. Po úžasné Záležitosti srdce a Narozeninách mi tento román připadá o dost slabší. Na mne dost ukňourané a roztahané, bez výraznějších postav.

24.07.2016 2 z 5

Narozeniny Narozeniny Danielle Steel

Druhá kniha od Steelové, kterou jsem četla, a opět jsem "slupla" za jediný den. Doporučuji, pokud máte lehkou depku a potřebujete si odpočinout. Nenáročné, ale inteligentní čtení. Sympatické postavy, vyprávění lehce plyne od začátku do konce, a já jako čtenář byla vtáhnuta do děje a s postavami sdílela jejich život...

13.07.2016 4 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Tak nevím, pro koho by měla být kniha více varováním - pro rodiče, nebo pro náctileté? Pro mne, jako pro matku, mrazivé čtení. Zvláště proto, že Amelie byla tak skvělá chytrá holka...
Před toto knihou jsem přečetla Je to i můj život - a nevím, kdo skončil hůř - Anna, nebo Amelia? Každopádně asi přejdu na nějakou veselejší četbu :-)

11.07.2016 4 z 5

Příští rok o rok mladší - jenom pro dámy Příští rok o rok mladší - jenom pro dámy Chris Crowley

Skvělá motivační knížka pro padesátnice i starší. Škoda jen, že je příšerně napsaná, nebo přeložená - nebo obojí.
Autoři jsou dva - jeden lékař a druhý laik, který prezentuje své zkušenosti - a mě dost vadilo, že není poznat, kterou kapitolu který napsal. Některé pasáže jsou zoufale rozvláčné, ukecané, což může čtenáře odradit. Protože mi šlo především o myšlenku, obsah knihy, vydržela jsem to, ale dost jsem trpěla :-) Škoda, protože jinak je obsah dost důležitý - autoři doporučují abychom ve středním a vyšším věku sportovali - cituji - "od teď až do smrti sportujte 6x týdně." Jejich vysvětlení důležitosti každodenního pohybu je logický. Na příkladech ze svého života i lékařské praxe dokazují, jak je důležité se hýbat - a nejen se hýbat (golf autoři nepovažují za pohyb), ale 4x týdně aerobní trénink a 2x týdně posilovat. A to je rada nejen pro sportovce, ale i pro nás všechny ostatní, kteří dosud nikdy nesportovali.
Ve druhé části knihy se autoři zabývají optimismem, důležitostí zachování kontaktů a důležitostí nějaké práce, i když je člověk již v důchodu.

15.06.2016 4 z 5

101 strategií jak se nezbláznit v šíleném světě 101 strategií jak se nezbláznit v šíleném světě Arnold Allan Lazarus

Tato knížka je výborná, jen mi vadí děsný komerční název a podle mého názoru dost trapná obálka... No, asi se to takhle prodává lépe...

Jinak tato kniha je mi sympatická krátkými kapitolkami o různých problémech (zlozvyky, nespavost, prokrastinace, negativní myšlení, nerealistické cíle, úzkosti, fobie, různé psychické poruchy, atd. atd.) a jejich řešení. Netrpí nějakými zbytečným "vykecáváním se", ale představuje problémy se kterými se ve svých životech potkáváme, a nabízí řešení. Samozřejmě to není samospásná publikace, ale myslím, že si v ní každý může najít tu svoji "achilovu patu" a inspirovat se řešeními, které autoři nabízejí.

23.05.2016 4 z 5

Měl jsem zůstat doma / Koně se přece střílejí Měl jsem zůstat doma / Koně se přece střílejí Horace McCoy

Toto není moc veselé čtení. V žádném případě to není lehká četba do metra nebo na dovolenou. Nicméně tuto útlou knížku velmi doporučuji, neboť v ní není Hollywood lakován narůžovo, nýbrž je to drsná realita lidí, kterým se nevydařil "americký sen".
Mimochodem možná znáte stejnojmenný film Koně se přece střílejí s Jane Fondovou v hlavní roli, který byl zfilmován podle této předlohy. Podle mého názoru film velmi skvěle vykreslil smutný, ale realistický, příběh tohoto románu.

23.05.2016 5 z 5