zuzu8480 | Komentáře u knih | Databáze knih

zuzu8480 zuzu8480 komentáře u knih

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Hodně opěvovaná kniha s velmi dobrým hodnocením mě zklamala. Asi jsem čekala až příliš.. Často mi popisy přišly až moc zdlouhavé, ale věřím, že pro hlubší milovníky přírody to bude krásné čtení. Neříkám, že se četla úplně špatně, nebo jsem ji chtěla odložit, ale když mě kniha chytne, sedím u ní a čtu do noci, hned ráno po probuzení..a tuto knihu jsem prokládala ještě jinou. Konec překvapil.

24.10.2022 3 z 5

Jedna z pěti Jedna z pěti Dagmar Digma Čechová

četlo se dobře, oddechovka.

22.03.2022 5 z 5

Cena mého života Cena mého života Tina Okpara

Strašně špatně napsáno a přesto čtivá kniha, nad kterou zůstává rozum stát, jak může někdo páchat taková zvěrstva.

11.03.2022 5 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Prostředí tatérů super,ale jinak dost plochá kniha. Vrah docela lehce odhalitelný,neb postavami se to v knize zas tak nehemžilo a vůbec celý styl vyprávění,popis pocitů a citů..no podruhé číst nemusím a druhý díl si ještě rozmyslím,jestli se do něj pustím.

23.08.2021 3 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Nesedla mi vůbec. Nejhorší výběr do čtenářské výzvy

13.06.2021 3 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Knihu jsem přidala do čtenářské výzvy jako knihu, jejíž hlavní hrdina má mé vysněné povolání. Vlastně jsem se ani nedočetla o jaké povolání jde, ale hlavní myšlenkou bylo hledání sebe sama.
Jinak co se týče knihy jako takové, dost zmatená, hodně přeskakující časové linky.. Pro mě nejslabší že všech, které jsem od Třeštíkové četla.

29.06.2020 3 z 5

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Krásná kniha, krásné fotky, krásné příběhy a pohledy na život. Krásné a jednoduché poslání... LÁSKA JE ❤️

29.06.2020 5 z 5

Poppy Borůvková, narozená v pondělí Poppy Borůvková, narozená v pondělí Jennifer K. Brown

Po knize jsem sáhnula v rámci čtenářské výzvy, protože mě zaujal jak název, tak přebal. Příběh byl zajímavý, moc se mi líbil a jsem ráda, že jsem nakonec četla sama, v klidu, a ne s dcerou :-)

10.05.2020 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Kniha super, moc dobře se mi četla a do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrah. Po velké dávce Nesba a různých jiných "krváků" mi tento kousek přišel chvilku jakoby málo krvavý :D, ale zvyknula jsem si a těšila se na každou další kapitolu.

15.04.2020 5 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Knížka byla pohodová, nic náročného, nic světoborného. Četla se dobře a závěr překvapil.

15.04.2020 5 z 5

Kéž bys tu byl Kéž bys tu byl Jodi Picoult

No, byla jsem lehce dozladěna, když jsem zjistila, že kniha pojednává o covidu, ale budiž jí to odpuštěno. Díky bohu na takové knihy nenarážím často.
Vykreslení Galápag mě nadchlo. Hned bych sbalila batožinu a vyrazila! Kniha se četla dobře, mám Jodie ráda.

15.03.2024 4 z 5

Petr má medvěda nebo co Petr má medvěda nebo co Ludvík Vaculík

Moc milá knížka, po které jsem sáhnula v rámci ČV. Jak hezká je dětská představivost a jak důležité je věřit a nenechat se ovlivnit názory jiných.

24.01.2024 5 z 5

Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Toto byla moje první kniha autorky, čteno v rámci čtenářské výzvy a musím říct, že jak mi trvalo se začíst, tak potom to jelo jak po masle a moc mě to bavilo. Není to žádné složité čtení, ale psáno rozhodne čtivě, s hlavní postavou jsem sympatizovala a proložení zápisky z deníku bylo tqlx fajn.

08.01.2024 4 z 5

Agnes a Zakázaná hora Agnes a Zakázaná hora Veronika Hájek Hurdová

Moc hezká knížka s myšlenkou a k zamyšlení. Původně jsem kupovala pro dceru, neb se ji pořád snažím nalákat ke čtení, ale stále marně. Kdyby jen bylo všechno tak jednoduché, kdyby byl každý tak uvědomělý jako Agnes. O autorce už jsem slyšela, viděla s ní nějaký rozhovor o smrti, ale toto byla moje prvotina a zatím to tak i zůstane. Každopádně má kniha čestně místo v mé knihovně, už jen kvůli jemným ilustracím.

23.03.2023 5 z 5

Neználek ve Slunečním městě Neználek ve Slunečním městě Nikolaj Nikolajevič Nosov

Neználek je prostě klasika dětských let. Toho nejde nemilovat.

20.09.2022 5 z 5

Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

hezky popsané jednotlivé zločiny a bylo jich tam spoooooustu. čteno v rámci čtenářské výzvy

05.08.2022 4 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

čteno v rámci čtenářské výzvy. toto téma mě prostě baví...smutná doma, nepředstavitelná.

09.02.2022 5 z 5

Buď v pogodě Buď v pogodě Sandra Pogodová

na to, jaká to měla být sranda, jsem se moc nesmála. některé příběhy úsměvné, ale zas taková hitparáda mi to nepřišla.

04.02.2022 3 z 5

Cizinec Cizinec Arno Strobel

Jakože jo,četlo se dobře,napínavé,vtáhnout do děje. Moc se mi líbilo,jak děj pokračoval vyprávěním Erika a Joanny na preskáčku. Ale už trochu moc psycho a "akční amerika" a to mi celkový dojem zkazilo.

16.08.2021 4 z 5

Být sama sebou Být sama sebou Veronika Vieweghová

Jakože jo,psaná hezky,ale asi už mám v poslední době těchto témat přespříliš. V knihách vypadá všechno tak jednoduše,jak se člověk nápoji sám na sebe a ví,která cesta je správná. Doopravdy je to sakra práce.

28.06.2021 3 z 5