Zuzu88

Pět hvězd a zařadit do povinné četby! Vše ostatní už bylo napsáno...

Jednu hvězdu za čtivost...Děj má spád, ale patří spíš do oddělení špatné science fiction...Padouši jsou nepolapitelní a mají nadpřirozené vlastnosti, za jednotku času stihnou tolik věcí, co ostatní nestihnou ani za týden...jsou inteligentní, fyzicky nepřemožitelní, dokonalí...prostě je to celé přemrštěné, neuvěřitelné, překombinované a k tomu drsné a krvavé s koncem, který slibuje předvídatelné pokračování....

Ano, kniha se čte docela dobře, ale... mnoho příběhů, stará, těžce nemocná a všehoschopná stařena, nepřemožitelná Lisbeth, identická dvojčata, hlavní postavy všech předešlých dílů...je toho trochu moc a víc knize škodí, než prospívá...

Perfektní historický román o postavení Židů v Evropě v 15. a 16. století. Výborně převyprávěný příběh o dospívání a životě jednoho z nich, se všemi nástrahami tehdejšího nepřátelského světa.

Autorky první kniha a podle mě výborná. Po tunách thrillerů s brutálními vraždami, hektolitrech krve, bezpočet mrtvol a nesmrtelných kladných hrdinů se jí podařila detektivka s originálním námětem,notnou dávkou tajemství, napětím, která se prolíná dvěmi časovými liniemi, velmi čtivá.

Nápad s půjčovnou knih na lodi výborný, originální...jinak pro mě příliš sladkobolné, rozvláčné..

Vzpoura byla skvělá, Satan a smrt také, ale tahle kniha mi nějak nesedla...Téma výborné,
děj dost předvídatelný, hodně prokládaný předlouhými pasážemi o politické situaci...ale bez těchto vysvětlení by to asi nebylo ono..Vztah mezi hlavními postavami knihu zpříjemňuje.
Kniha se i přes některé nedostatky čte velmi dobře

Kniha se čte docela pěkně, ALE: zápletek je tam moc, padouchů je tam moc, hlavních postav je tam moc , hlavní postava nic moc a ten konec to všechno ještě pokazil. Kriminálky ať píše jen Nesbo :-)

Kdo tady rozumí kvantové fyzice,tak ať sáhne po jiném žánru..

Knihu jsem přečetla velmi rychle,ale celé je to až moc přehnané,překombinované,neuvěřitelné.Pro mě zatím nejhorší od tohoto spisovatele.

Opravdu nádherná kniha.Citlivě a stylisticky krásně zpracovaný příběh z jedné nejstrašnější doby.Nevadilo mi ani vědět dopředu,co se stane,tím hlouběji jsem vše vnímala a prožívala spolu s hlavními postavami.Síla lidství,přátelství a hrůza prožívaných dní mě nenechala knihu odložit a přečetla jsem jí takříkajíc jedním dechem.Můžu jen doporučit.

Čte se dobře,zajímavý děj,ale toho zla a násilí se mi zdá přece jenom už moc.

Skvělé oddechové počteníčko na dvě hoďky od mého oblíbence JN.Nevadí,že je jiná,než série s HH,je psaná dobrou formou,děj odsejpá a závěr výborný - žádný Holywood:-)

Vtipná,veselá kniha,která rozesměje snad každého,i když je to absurdistán..Přišla mi právě vhod,takže na zlepšení nálady můžu doporučit všem.

Docela dobrá kriminálka,ale hodně mi připomíná Jo Nesba hlavní postavou,což mi trochu vadilo a celkově se mi zdá trochu slabší než JN.

Knize se nedá upřít čtivost a dobrý nápad na příběh.Pro mě ale slabší než Levhart,Sněhulák a Spasitel.Oproti nim takový čajík.Ale na víkend prima čtení.

Příliš rozvláčné,detailní,až ubíjející..Autor patří k mým oblíbeným,ale tuto knihu řadím na spodnější příčky.

Když scifi,tak Crichton.Opravdu pěkné počteníčko.Kniha se mi líbila víc než film.

Jiné knihy mě nadchly(Kořist,Kmen Andromeda,Skandální odhalení...) a proto jsem sáhla i po této,ale jsem zklamaná...Hlavní hrdinové jsou na útěku od začátku do konce,až je to otravný,jak se vždycky z každé situace dostanou,přestože nejsou ani vycvičení v bojových uměních,ani nad nimi nebdí andělíček strážníček...Děj se tak smrsknul na začátek a nakonec.Dojem nezachránila ani lákavá myšlenka cestování časem.