Zuzvil komentáře u knih
Pozor, pozor, kultovní věc :-)) Opakování četby z mládí, respektive snad lze říct až z dětství. Tento díl hodnotím spíše podprůměrně, no jo, věk holt dělá své :-) Ale určitě se pustím i do dalších knížeček. Také bych řekla, že velký vliv má, že čtu současné kvalitní thrillery, no a to se pak člověk u těchto "horůrků" vůbec nebojí, přesto nostalgie u mě převládá.
Toto byla moje první detektivka od této autorky, tato knížka mi přišla povedená a čtivá, nápad je perfektní a vlastně klasický, již vícekrát použitý v různých knihách. Každopádně děj je napínavý a občas snad i zábavný. Mě se tedy rozhodně líbilo, že knihou neprovází žádný detektiv, že je děj tak výborně vystavěný na příběhu samotném. Určitě doporučuji k přečtení, protože prostě budete chtít vědět, KDO.
Knížka se mi skvěle četla, bylo to velice zajímavé a poučné čtení, od kterého se nelze odtrhnout. Líbila se mi snad i více, než Šifra mistra Leonarda. Velice mě zaujalo prolínání příběhu s dějinami, že se autor snaží čtenáře přivést na nějakou myšlenku a záhy je "vyvede" z omylu, že je to vlastně úplně jinak. Děj zasazený do Vatikánu je opravdu skvostný a rozhodně doporučuji po této knize sáhnout a přečíst si ji.
Další knížka z tzv. "povinné četby", lépe snad jen říct klasika. Tady ovšem musím říct, že i když jsem ji četla před lety, tak si zcela přesně vybavuji, že jsem kapánek přeskakovala některé odstavce, protože autor píše opravdu veeelmi popisně každý detail. Vyobrazení samotného příběhu je ale zajímavé a i v dnešní době často možné. Za mě ale knihu spíše nedoporučuji.
Dechberoucí pokračování fantasy série pro děti a mládež mě opět nezklamalo, ba naopak, už teď se těším na díl třetí, jak se ponořím do světa Pěti říší. Při čtení knížky mě vždycky napadalo, že je tam kousel Zaklínače, kousek Pána prstenů či Hobita a kousek Indiána Jonese a přitom hlavní hrdinové jsou (jen) králíci. Ano, zni to poněkud zvláštně a možná až přehnaně, ale věřte, že se začtete a všem hrdinům budete fandit (no dobře, Gormům snad ne ;-) Čtení jsem si moc užila a věřím, že v dětských očích to musí být ještě větší paráda. Prosím, přečtětě si tuto fantasy sérii, ať u nás v ČR může časem vyjít i další, 4. díl. Děkuji.
Moje první knižní setkání se Sherlockem Holmese a panem Johnem Watsonem, no a vlastně jejich první vzájemné setkání je to také :-) Kniha se čte velice dobře, děj krásně ubíhá a je velmi dobře autorem vylíčen. Klasická detektivka, u které na konci knížky dochází k detailnímu rozuzlování celého příběhu. Miluju psa Baskervillského, Studie se mi také líbila, ale tzv. na zadek jsem si z ní nesedla, ale to nebylo ani účelem. Rozhodně jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a že to byla právě "prvotina" těchto dvou šikovných literárních postav.
Aj ta krajta...Krásná úvodní strana knižního komiksu, jak kresba, tak font písma, ale tím to také končí, bohužel, za mě teda ne. Nelíbí se mi ani kresba (to má opravdu hlavní postava místo nosu zcela něco jiného...), ale zase v některých případech byla povedeně propracovaná, to zase ano. Textově také velmi slabé, pointa příběhu za mě nikde, vlastně pardón, je tam fotbal, alkohol, fotbal, alkohol a fotbal. Za mě bohužel nemůžu doporučit a jsem dost zklamaná.
Jsem vděčná, že se díky skupince #klasikomilove dostávám ke knížkám, ke kterým bych pravděpodobně nikdy nepřišla. Kromě dokonalé knížky Tajemná zahrada přišla i tato nádhera, nedávám plný počet jen z důvodu těžkopádnosti textu, je krásný, ale opravdu by potřeboval nový překlad do "současnější" podoby. Jinak byla knížka plná všeho co správná knížka mít má, alespoň za mě, také to pro mě byla nejobsáhlejší knížka, která se věnuje otroctví a nevolnictví. Za mě můžu určitě vřele doporučit, hodně mi to v některých částech připomínalo nedávno dočtenou knížku Katka z pera polské autorky.
Mám sice doma krásné plné znění knihy, ale přesto jsem zvolila tuto hodně zkrácenou verzi (i když Meander má ještě kratši...), abych ji mohla číst s dcerou a obě jsme si užívaly ilustrace od Anne Suess, které známe z jiných leporel a knížek. Oběma se nám knížka moc líbila, příběh je plný dobrodružství, ale i poučení a ponaučení, které není opravdu "zadarmo", líbí se mi, že chlapec se "napravuje" postupně, získává zkušenosti a jistou moudrost. Moc jsem si knížku společně s dcerou užila a věřím, že i na plné znění se někdy dostane, za nás obě můžu vřele i tuto zkrácenou podobu doporučit.
Silná a srdcervoucí kniha o dívce s kterou se život opravdu nemazlil. Ze začátku jsem měla chuť Katkou zatřást, ať se probudí a váží si více sebe sama, všichni s ní doslova zacházeli doslova jako s kusem hadru, ale postupem četby jsem měla čím dál větší pocit, že Katce byl osud naložen a nebylo ji dáno být šťastná. Každou chvíli jsem si myslela pozor, zvrat, teď se to v lepší posune a ejhle ne. Všichni muži jsou autorkou vylíčeni jako darebáci, sexuální padouši a zlosynové. Knížka je krásně napsaná, dýchá na vás to hnusno, pošmourno, špinavo, atd. z Katčina života. No a závěr knihy si také žádné servítky s hlavní hrdinkou nebere. Je to opravdu drásající příběh a jsem vděčná, že jsem si knížku díky Klasikomilce Evči přečetla. Za mě můžu určitě doporučit.
Graficky velmi povedený komiks, především přebálka se mi moc líbila, výborný nápad. Obsahově je kniha také velmi výstižná, i poučná. Zabývá se alopecií, autoimunitní chorobou, kde ztrácí daná osoba vlasy, chlupy, atp. Autorka popisuje své osobní zkušenosti, takže je to velmi autentické a tím to vlastně i čtenáře upoutá, na konci je i pár fotek a informací jak o autorce, tak o ilustrátorce - ideální. Za mě k přečtení můžu doporučit.
Tuto knížku jsme měli půjčenou snad 20x, rozmanité témata, strašně pestrá a docela tlustá knížka plná hledání a hledání. Přesahem může být pozvání různých zvířat, oblastí, zemí, atd.
Knížka je druhým dílem z celkových (zatím) pěti. Nemusíte číst nutně za sebou. U nás příliš neoslovila, možná primárně víc bude vyhovovat klukům. Textu příjemně, obrázků hodně, nápad super, ale je to opravdu ztřeštěná knížka.
Pořádná hledačka ve formě hledání několika barevných jednorožců, tuším konkrétně 7 jednorožců různých barev. Za nás jsou určitě i lepší "hledačky", ale obtížností je to docela fajn, není to tak rychlé u všech obrázků a dítko (či dospělák) musí pořádně hledat.
Asi nikdy se mi ještě u knihy nestalo, abych měla pocit, že je to odpad a zároveň geniální, každou chvíli se u mě moje subjektivní hodnocení měnilo a bylo jako vlny na moři, chvíli mi knížka přišla jako totální propadák a nehorázné absurdno, chvíli mi to absurdno přišlo úžasné, dobře zpracované a zajímavé. Hodnotím tedy celkově průměrně, ale musím teda říct, že knížka vás donutí přemýšlet (nebo alespoň zapřemýšlet), některé povídky byly skvělé - Sardinky, Noční běžec, Nemusíš se bát, Symptom krabičky od sirek a Zrcadlo, kýbl a stará stehenní kost (přesně polovina povídek), ta druhá polovina mě naopak neoslovila téměř vůbec. Je to bizár, to každopádně, ale za přečtení to stojí.
Po této knížce bych nesáhla kdyby nebylo knižní výzvy. Knížka je rozdělena do ročních období a autorka (Češka) popisuje svoje slasti i strasti života na ostrově Korfu. Forma je velmi příjemná, kapitoly krátké, často úsměvné (možná i občas vtipné), ale ihned po přečtení velmi rychle vše zapomenuto. Je to přesně ten druh pohodové, oddechové a nenáročné literatury, která je občas taky potřeba. No a koho zajímá mentalita a způsob života Řeků, tak si myslím, že můžu doporučit.
Náhodně objevená super hledací a docela náročná knížka velkého formátu, spíše pro starší děti (za nás 6+), ale s menší úpravou pravidel klidně i menší děti. Zabavíme se u ní všichni, od nás jedno velké doporučení.
Ilustrátor Jonny Duddle přemalovává postupně knihy Harryho Pottera a za své animace získal i Oskara. Kresby jsou dokonalé, příběh za nimi trošku pokulhává (pointu dle mého má), ale i tak, oko uspokojeno, takže můžu doporučit :-)
Ač téma Panny orleánské pro mě bylo vždy zajímavé, tak tato komiksová podoba mě příliš neoslovila. Ilustrace jsou precizní, ale mě se nelíbily, neoslovily mě a vykreslení přímo Johanky mi přímo vadilo. Co se týče zpracování příběhu samotného tak je zde obsaženo vše zásadní a tedy kdo je historií nepolíben, tak pochopí základní souvislosti a poslání Johanky samotné, jelikož jsem na toto téma četla více knížek, tak mě ani samotné zpracování příliš neoslovilo. Doporučila bych spíše mladším čtenářům, kteří se potřebují rychle a stručně s příběhem Johanky z Arku seznámit.
Jako velký fanoušek seriálu Gilmorova děvčata jsem si tuto knihu pochopitelně nemohla nechat uniknout. Musím ale konstatovat, že je to takový průměr, knížka neurazí, nenadchne. Občas jsem se začetla a byla jakoby nadšená, ale taky bylo více chvil, kdy jsem se naopak nudila a do čtení se kapánek nutila. Každopádně jsem ráda, že jsem si ji přečetla, ale určitě se k ní v budoucnu už nevrátím, to se raději podívám už po několikáté na zmiňovaný seriál :-)