zpetkeknize zpetkeknize komentáře u částí děl

☰ menu

Pozdní léto, sobota odpoledne

Já myslím, že ani není možné, aby holky napsaly něco, co se čtenáře nedotkne a nebude to milovat.

21.01.2022 5 z 5


Okamžik v čase

Tohle je přesně ten typ příběhů, který mám hrozně ráda. Romantický, smutný, vtipný, sarkastický, melancholický, prostě všechno. A tuším, že i tohle byla prvotina. Moc povedená.

06.11.2020 5 z 5


Polička vyřazených knih

Musím říct, že u téhle povídky mě hrozně překvapil konec, který jsem opravdu ani trochu nečekala. Celkově prostředí knihkupectví je mi (nebo spíše nám všem) velmi blízké, ale zároveň se v tom povídka hezky odlišovala.

06.11.2020 4 z 5


Zbabělci

Pochmurná a nostalgická povídka, která byla zároveň i neuvěřitelně realistická. Žádná velká rodinná tragédie (konečně, těch bylo napříč povídkami opravdu hodně), jen komplikované vztahy, se kterými se určitým způsobem dokáže ztotožnit každý z nás. A musím pochválit propojení názvu a obsahu příběhu, mělo to moc pěknou symboliku.

06.11.2020 4 z 5


Od mámy z lásky

Tématika téhle povídky se mi hrozně líbila, a ačkoliv mě hlavní hrdinka občas docela štvala, tak její přítel byl zkrátka nejlepší chlap pod sluncem od začátku do konce! A táta taky, takže zkrátka chlapi v téhle povídce vedou. :D

06.11.2020 5 z 5


North Finchley

Zrovna jsem před pár dny dočetla Tamařino souhvězdí a musím říct, že tahle povídka má velmi podobný vibe. Pochmurný a nostalgický, beznadějný i plný naděje, tak nějak všechno zároveň. Čtenář mohl nahlédnout hluboko do mysli hlavní hrdinky a prožívat s ní její konflikt. A nadávat, že jí nemůže promluvit do duše. :D

06.11.2020 4 z 5


Maršmeloun pro Ráchel

Musím přiznat, že jsem se nejprve úplně nechytala a musela jsem některé části povídky číst dvakrát, jak jsem ty jména nestíhala, ale nakonec se do sebe příběh hrozně hezky propletl. Líbilo se mi propojení všech věkových kategorií a krásných paralel, co v příběhu byly.

05.11.2020 4 z 5


Nejdelší noc v roce

Já jsem na tuhle povídku byla TAK zvědavá! A byla jsem tak strašně ráda, že jsem dostala přesně tu feel-good romanťárnu, kterou jsem po vší té depresi fakt potřebovala. :D Dala bych 4/5, ale za tu scénu s kapry a neskutečnou aktuálnost je to prostě 5!

05.11.2020 5 z 5


Zub času

Tahle povídka byla neuvěřitelně realistická! Tak moc, až jsem nestačila zírat. Autorky vyprávění má tempo a povídka byla opravdu čtivá, jen jsem se nedokázala úplně identifikovat s postavami. Ale to je jen můj osobní problém.
Ale teda ta první scéna? Ta byla výborná!

05.11.2020 4 z 5


Zelená slunce

Tato povídka byla mou premiérou v tématice transgender, ačkoliv LGBT povídek jsem přečetla opravdu požehnaně mnoho. I autorský styl této povídky je velmi specifický, dohromady to ale funguje vážně dobře, dokázala jsem se do postavy i na tak krátkém úseku vcítit. A mám pocit, že bych si knih s touto tématikou měla přečíst více. :)

05.11.2020 5 z 5


Bezpečné místo

Zatím jsem od autorky žádnou knihu nečetla (ale Sáru už mám doma v knihovničce!), nicméně popsání mrazivé atmosféry v povídce bylo vážně autentické, měla jsem po celou dobu takový svíravý pocit, na který při čtení nejsem vůbec zvyklá. Autorka umí s jazykem pracovat vážně dobře a hned jsem na Sáru ještě zvědavější. Jen na takový žánr nejsem úplně zvyklá, byla to moje premiéra. :D

05.11.2020 4 z 5


Bratrské pouto

Tahle povídka byla neskuteční emoční masakr. Sice preferuju feel-good žánr, nicméně tenhle námět byl tak nečekaný a originální, že jsem nestačila zírat. A na to, že je to autorčina prvotina? Wow!

05.11.2020 5 z 5


Vánoční zločin

Pro milovníky všech muffinů, koláčků, čajů a spiklenců! ❤️ Bylo pro mě u této povídky jednodušší se vcítit do děje, jelikož jsem postavy už znala. A byli naprosto a totálně sladcí!

05.11.2020 5 z 5