Česká a slovenská kuchařka podobné
kolektiv autorů
Stravovací zvyklosti u nás a na Slovensku do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Kuchyně obou zemí proto byly velmi výrazně ovlivněny svojí polohou. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, jednalo se tedy o nejsilnější zahraniční vliv na slovenskou kuchyni. České země zase byly dlouho pod vládou Němců a Rakušanů, a právě odtud pochází obliba kysaného zelí, brambor, knedlíků a masa v tradiční české kuchyni. Přesto mají kuchyně obou zemí své typické rysy a charakteristická jídla. Tato jedinečná kuchařka obsahuje 75 klasických receptů - od polévek, předkrmů a chuťovek přes úpravu masa a přípravu sladkých i vegetariánských jídel až po přípravu dezertů a pečiva. Recepty jsou přesně rozepsány a doprovází je 340 názorných barevných fotografií, takže i kuchař-začátečník přípravu jídel hravě zvládne. Chcete se naučit uvařit poctivou gulášovou polévku, upéct bramboráky, naložit utopence, připravit kuře na paprice, plněnou papriku, segedínský guláš, koprovou omáčku, halušky, nudle s mákem, langoše, lívance, jablečný štrúdl nebo ovocné knedlíky? S touto kuchařkou to bude hračka! Překvapte své partnery, rodiče nebo kamarády svým kuchařským uměním. Příprava klasických českých a slovenských jídel nemusí být výsadou jen našich babiček! ... celý text
Podobné knihy (9)
Tradiční česká a slovenská kuchařka Mária HajkováČeská a slovenská gastronomie se může pyšnit velkým bohatstvím receptur národních, krajových i lokálních. Je třeba zdůraznit téměř encyklopedickou úplnost této knihy, jejíž receptová část obsahuje kromě tradičních jídel ... více
Sladké jedlá - Ottova vidiecka kuchárka kolektiv autorů
Ďalšia originálna kuchárska kniha z Ottovho nakladateľstva vám prináša bohatú ponuku receptov na sladké hlavné jedlá. Tvorcovia knihy čerpali najmä z tradičnej českej, slovenskej a stredoeurópskej kuchyne, ktorej pokrmy ... více
Kuchařka pro labužníky (české, moravské a slovenské speciality) Ivanka Abrahamová
250 receptů z české, moravské a slovenské kuchyně. více
Československá kuchyně Antonín Nestával
Dáváme touto knihou do rukou zájemců dílo, které by mělo alespoň částečně uspokojit ty, kteří mají o vaření hlubší zájem a chtějí moderní přípravou jídel uspokojovat své blízké i nejnáročnější znalce dobrého jídla. více
Velká kuchařská kniha vaření a pečení Vladimír Horecký
Kniha vynikajících receptů české a slovenské kuchyně. Najdete zde nejoblíbenější jídla, která potěší každého, kdo si rád pochutná na dobrém jídle i za cenu, že při jejich konzumaci musí někdy přimhouřit oko nad jejich ka... více
Speciality české , moravské a slovenské kuchyně Antonín Nestával
Příručka přináší 10 předpisů na polévky a 69 na hlavní jídla bezmasá, masitá, z ryb, drůbeže a ze zvěřiny, připravená podle krajových zvyklostí. více
100 a 1 krajových jídel Antonín Nestával
Soubor receptů krajových specialit z Čech, Moravy a Slovenska. více
Klasické slovenské a české špeciality Ladislav Tvrdoň
Ladislav Tvrdoň v tejto knižke Klasické slovenské a české špeciality ponúka dva tucty typických a chutných československých jedál z hydiny, bravčového mäsa, zeleniny a cestovín. Milovníci polievok tu nájdu ďalších dvanás... více
Domácí kuchařka: 75 klasických receptů Ivana Veruzabová
Recepty na tradiční české a slovenské pokrmy. 340 fotografií pokrmů i jednotlivých postupů. Všechny recepty jsou podrobně popsány krok za krokem. více