Pálenka ... a jej výroba podobné
Mikuláš Rosol
Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických nápojov by malo byť vždy spojené s kultúrou pitia. Príručka je určená všetkým tým, ktorí pochoúpili, že kvalitná pálenka sa dá vyrobiť len z kvalitného kvasu a na vhodnom technologickom zariadení.... celý text
Podobné knihy (5)
Vyrábíme ušlechtilé destiláty Josef PischlPopis knihy není zatím k dispozici. více
Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Helena Uhrová
Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více
Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín Helena Uhrová
Velké oblibě se znovu těší zpracování ovoce na šťávy, kompoty, marmelády, vína i destiláty. Nejen majitelům zahrádek a ovocných sadů ale i těm, kteří využívají volně dostupných darů přírody, začínajícím i zkušeným zpraco... více
Destiláty Joel Harrison
Svět alkoholických nápojů zažívá v dnešní době boom v oblasti řemeslných palíren a inovativních pojetí nových destilátů. To vše díky odvážlivcům, kteří trhají staré příručky a vytvářejí pálenky nové, obdařené nevšední os... více
Výroba slivovice a jiných pálenek Josef Dyr
4., doplněné vydání. Příručka shrnuje hlavní metody výroby lihovin pro laboratoře malých a středních výroben. více