Vegetariánska kuchárka podobné
Drahomíra Červená , Karel Červený
300 receptů, vegetariánství v teorii a v praxi. Kniha není jen souborem receptů na přípravu vegetariánské stravy - ty tvoří druhou část knihy. Dává také odpovědi na otázky co je vegetariánství, kam sahají jeho kořeny, jaká jsou jeho ekonomická, filozofická, etická, ale především zdravotní hlediska, jaké jsou nejnovější poznatky o vitamínech, minerálních látkách a stopových prvcích, jaká kombinace potravin je zdravotně nejvhodnější, co je radiace potravin. Na tyto a další otázky odpovídá s hlavním záměrem: poskytnout čtenáři možnost seznámit se po víc než půlstoletí se současnou poznatkovou a argumentační výzbrojí vegetariánství, zvažovat tyto argumenty a hlouběji se zamýšlet nad souvislostmi mezi vlastním zdravím a stravováním. Kniha tedy nabízí čtenáři možnost vyzkoušet v praxi, třeba jen na určité období, teoretické poznatky a odůvodnění, jež jsou první části knihy. Recepturní část mu k tomu poskytuje mnoho rozmanitých možností. Členění na snídaně, obědy a večeře umožňuje uvést recepty na přípravu různých pomazánek, kaší, paštik, ovocných snídaní, šťáv, placek, také domácího celozrnného chleba, polévek, zeleninových, luštěninových, obilovinových a bramborových jídel, omáček, zadělávaných pokrmů, salátů a zákusků. Grafickým označením receptů se pamatovalo i na vyjádření jejich vhodnosti a použitelnosti v stravování dětí v jeslích, mateřských školách, ale i dospělých ve veřejných stravovacích zařízeních.... celý text
Podobné knihy (2)
Netradiční vegetariánská kuchařka Jaroslav VašákKLASO Charakteristika klasa Recepty. ROBI Charakteristika robi Recepty. SEITAN Charakteristika seitanu Recepty. ŠMAKOUN Charakteristika Recepty TEMPEH Charakteristika tempehu Recepty TOFU... více
Vegetariánská kuchařka pro dospělé Karel Červený
Úvodní přehled a informace o obilovinách a zrninách, o pečení chleba, recepty - polévky a hlavní jídla z obilovin a zrnin, pomazánky z obilí, recepty z luštěnin, hlavní jídla ze sóje, recepty se zeleninou, s ovocem. více