Velká knedlíková kuchařka: Veletucet knedlíků v české kuchyni podobné
Jana Florentýna Zatloukalová , Kateřina Bednářová , Petr Kosiner
Takto přehledně popsané recepty na knedlíky na jednom místě na trhu ještě nebyly! Knedlíková kuchařka je poklad, který najde využití v každé domácnosti. Oslovuje milovníky dobrého jídla napříč generacemi, kteří se jí budou inspirovat po celé dekády. Velká knedlíková kuchařka vám nabízí hned veletucet (tedy 144) originálních knedlíkových receptů! Ty pro vás sepsal nekorunovaný knedlíkový král Petr Kosiner, spoluzakladatel firmy Knedlíky Láznička, společně s food editorkou Kateřinou Bednářovou. O úvodní část, která provází přípravou základních těst i postupů, se postarala již korunovaná královna série Kuchařek pro dceru, Jana Florentýna Zatloukalová. Knedlíková kuchařka odpoví začínajícím kuchařům na otázky ohledně přípravy všech druhů knedlíků. Zároveň nabídne přesné a fungující recepty vychytané do posledního detailu, včetně podrobných fotografických návodů. Uvařit bramborový, houskový nebo i kynutý ovocný knedlík už pro vás bude navždy „brnkačka“. Ostřílení kuchaři a kuchařky všech generací si zde rozšíří repertoár o speciální knedlíky a netradiční suroviny. V kuchařce najdete například perníkové knedlíky ke zvěřině, slavnostní mandlové ke svíčkové nebo rustikální fazolový knedlík k pivnímu guláši. Jsou zde i ovocné knedlíky všech druhů, rýžové knedlíky, ty do polévek, pečené či bezlepkové, vždy s podrobným návodem i doporučením, k jakému pokrmu jsou vhodné. V každé kapitole najdete také doprovodné recepty a jeden „super recept“ Petra Kosinera, třeba na dokonalou svíčkovou nebo ten nejlepší vývar.... celý text
Podobné knihy (3)
Kuchařka knedlíky Jaroslav KřešničkaVšeobecné rady při vaření knedlíků - houskové, tvarohové i jiné, doplněno recepty ke kterým knedlíky patří a také barevnými fotografiemi. více
Knedlíky: Původní česká kuchařka Jitka Rákosníková
Tradiční český knedlík, který byl ještě nedávno tak trochu zatracován jako nezdravá příloha, zažívá znovuzrození coby úžasně kreativní a opravdu báječný, přímo hrdinský kousek naší kuchyně. Tato kuchařka představuje ... více
Knedlíky na tisíc způsobů Vladimír Tomčík
Knedlík je národním jídlem mnoha národů. Může být malý jako třešnička, velký jako míč, kulatý, podlouhlý nebo nízký jako placka. Byl pokrmem chudých a dodnes je každodenním jídlem nenáročným na přípravu, ale je i pokrmem... více