20 000 let vaření přehled

20 000 let vaření
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124855/20-000-let-vareni-124855.jpg 4 5 5

Rozkoš z hodokvasu náleží všem věkům, všem stavům, všem zemím a všem dobám, a zůstává naší poslední útěchou, když už nás nemůže potěšit nic jiného.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 20 000 let vaření. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

vvikingg
07.09.2024 5 z 5

Kdo pracuje v gastronomii nebo doma rád vaří, tuhle knížku ocení, díky množství málo známých a zajímavých informací, kterými je kniha nabitá. Římané pořádali hostiny tak velkolepé, že vešly do dějin, v knize popsána hostina u Trimalchiona. Mnichům v klášterech vděčíme za zdokonalení vaření piva a klášterní elixíry, dnes známé jako likéry. Za příborový nůž s kulatou špičkou můžeme poděkovat Ludvíku XIV., který neměl rád když se při hostině vraždilo, úmyslné rozříznutí ubrusu při hostině, bylo něco jako pozdější hození rukavice, tedy výzva na souboj, podobných zajímavostí je v knize více. Evropský novověk přivítal kávu, cukr a brambory , Jan Svatopluk Presl, náš přirodovědec v roce 1846 napsal, bez brambor nyní pokolení lidské nemůže býti, rostlina ta značí pro lidstvo největší prospěch, který získalo z objevení Ameriky. plný počet hvězd.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 20 000 let vaření v seznamech

v Přečtených5x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst1x

Autorovy další knížky

1987  86%Svět barev
1983  90%Zlato!
1976  88%20 000 let vaření
1979  70%Tajemný rozměr čas
1985  90%Breviář zdraví a půvabu
Skrýt reklamy