Až do nejdelší smrti přehled
Ed McBain
Smrt jde ženichovi v patách…a ženich má ten den svatbu s Angelou, sestrou Steva Carelly, jenže svatební hostina Tommyho a Angely se pro Steva a jeho kolegy ze sedmaosmdesátky změní ve smrtelnou hru na schovávanou. Carella má jen několik drahocenných hodina na to, aby vypáttal vraha a zachránil Tommyho před definitivním koncem. Ale jak najít vraha, když se skrývá mezi stovkami svatebních hostí? Je jím Tommyho svědek, který má zdědit po příteli všechen jeho majetek, pokud se vrahův úmysl zdaří? Nebo snad Ben Darcy, který dosud šíleně miluje Angelu a udělal by všechno na světě, aby ji získal zpět? Nebo ten bláznivý bývalý voják, který se zapřísáhl, že se Tommymu pomstí? Carella musí dopadnout vraha co nejrychleji, nemá-li se Angela stát ve svůj svatební den vdovou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2002 , BB artOriginální název:
Til' death, 1959
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Až do nejdelší smrti. Přihlašte se a napište ho.
Tohle byla taková milá jednohubka. Napětí hned od prvních okamžiků a ještě navíc se celá kniha odehrává v jednom jediném dni. A tentokrát se v Carellově soukromí přihodí spousta věcí.
Další solidní příběh z 87. revíru. Autorovi se zde povedly hned dvě postavy - krásná "dáma", s povahou Karly Homolky a týpek, který se tvářil, jak svatá Cecílie u varhan a přitom... Carella měl tentokrát docela fofr.
Knižní novinky (30. týden)
21.07.2019
Kniha Až do nejdelší smrti v seznamech
detektivní a krimi romány pavouci svatba vyšetřovatel patolog vyšetřování policejní vyšetřování
Případ má neobvyklé prostředí, odehrává se totiž skoro celý na svatbě, a to svatbě Carellovy sestry. To co zpočátku vypadá jako hloupý žert, se rychle změní v nebezpečí pro Carellova budoucího švagra.
Celkový vývoj událostí je spíše tragikomický, je to série epizod, které se na sebe nabalují a směřují do závěrečného finále...
Nechci prozrazovat, ale vrcholem je pak rvačka Cottona Hawese v podkroví jednoho domu. Tady se McBain úplně vyřádil při barvitém popisu této bitky, ta byla skvěle, skoro až lyricky popsaná.
Původně jsem chtěl dát za tři, ale závěr mě dost bavil, protože při něm je Steve Carella doslova na roztrhání...tak zvyšuji na zasloužené čtyři hvězdy.