...a vztáhl pak ruku na život bližního přehled

...a vztáhl pak ruku na život bližního
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482294/mid_a-vztahl-pak-ruku-na-zivot-blizniho-Yf4-482294.jpg 4 42 42

Výbor předkládá deset příběhů, jež vyšly v autorových předcházejících sbírkách a jsou pokládány za nejzdařilejší příspěvky, které v této žánrové oblasti napsal. Případy jsou chronologicky řazeny v opačné časové posloupnosti a pro všechny je typická nebývalá brutalita, která dokumentuje, že nevyzpytatelná temnota lidského konání může nečekaně udeřit vždy a všude. Tak je tomu hned v prvním příběhu, v němž vyšetřovatelé pátrají po vrahovi úspěšného opavského podnikatele, jehož rozřezané tělo je nalezeno v kufru na labské vodní elektrárně. A stejně pochmurné události se odehrávají i v dalších kapitolách tohoto pitavalu, v němž pokřivený hodnotový systém některých jedinců sestupuje až na dno obludné propasti a vede ke spáchání těžkého zločinu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ...a vztáhl pak ruku na život bližního. Přihlašte se a napište ho.

Péťa1950
11.09.2024 4 z 5

Skutečné případy, všechny z doby, kdy mohl být udělen trest smrti. Čtivě podané průběhy vyšetřování doplněné fotodokumentací. Zajímavé.
Motivy činů se v průběhu času příliš nemění. Tady u většiny děsila brutalita provedení.

Lenka0007
07.04.2021 5 z 5

Skutečné kriminální případy, které nejsou notoricky známé. Čtivé, ačkoli temné. Doplněno fotografiemi, které čtenáři připomenou, že se nejedná o povídky, ale beletrizovanou literaturu faktu.

edith79
02.04.2021 4 z 5

Knihy s tímto tématem mě vždy zajímaly a proto ani tato nechybí v mé knihovně. Obsahuje několik opravdu strašných případů, kde figurují pachatelé toho nejhrubšího zrna. Pan Cílek je jednou z našich kapacit na tuto problematiku a jeho knihy jsou velmi čtivé.

Kniha ...a vztáhl pak ruku na život bližního v seznamech