ABC mladých techniků a přírodovědců - Speciál 85 přehled
Vlastislav Toman
Zvláštní vydání časopisu ABC mladých techniků a přírodovědců. Comicsy: Příhody Malého boha - Vlastislav Toman, František Kobík Příchod bohů - Vlastislav Toman, František Kobík Kruanova dobrodružství - Vlastislav Toman, František Kobík
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ABC mladých techniků a přírodovědců - Speciál 85. Přihlašte se a napište ho.
Pěkné souhrnné vydání "Příhod Malého boha" a navazujících dobrodružství. V době, kdy příběhy vycházely v ABC, jsem je měl velmi rád a více-méně nasměrovaly mé čtenářské choutky do oblasti vědecké fantastiky. Ilustračně výborné, dějově lehce naivní, ale bylo to určeno dětskému čtenáři, takže v pohodě. Silná a zasloužená čtyřka.
Povaly a pivnice skrývajú (okrem kostlivcov) všeličo možné a jedným z takýchto nájdených "pokladov" je aj ABC špeciál 85. S chuťou som si v ňom zalistoval a je to pre mňa číra nostalgia. ABC bolo pomerne podpultovým tovarom a mať tento špeciál spôsobilo, že ste boli v triede takým Malým bohom :-) Samotnému špeciálu nie je čo vytknúť, na svoju dobu bol zaujímavý a súhrnné vydanie troch komiksov do jedného vydania potešilo asi každého, kto tento špeciál čítal. Potešilo aj vesmírne pexeso (samozrejme s prevahou sovietskej techniky a kozmonautov, astronaut tam bol len jeden), vystrihovačky z príbehov a článok o Halleyovej kométe. Pre mňa bolo potešujúce aj zaradenie krátkej poviedky z pera Kira Bulyčova, literárneho otca Alice Seleznevovej, mojej detskej lásky.
Kniha ABC mladých techniků a přírodovědců - Speciál 85 v seznamech
2001 | Velká kniha komiksů #1 |
2003 | Velká kniha komiksů ABC #4 |
2002 | Velká kniha komiksů #2 |
2002 | Velká kniha komiksů #3 |
2013 | Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana |
Pro mě nostalgická kultovka, moc rád jsem si ji po no ty vole skoro třiceti letech zase díky výzvě připomněl. Samozřejmě je to pro děti, ale to vůbec nevadilo...