Abeceda strachu přehled

Abeceda strachu
https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69324/bmid_abeceda-strachu-fB7-69324.png 4 33 33

Komisař malmöské policie Paul Sanger a spisovatelka Vera Kruusová, která se stává několikrát svědkem zločinu a jednou dokonce obětí i pachatelem. S oběma těmito postavami se setkáváme i ve dvou detektivních novelách Abeceda hrůzy (1974) a Muž s kosou (1970), které vycházejí pod společným názvem Abeceda strachu.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta

Skräckens ABC / Mannen med lien

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Abeceda strachu. Přihlašte se a napište ho.

Moudd
02.05.2024 5 z 5

V obou příbězích velmi přesvědčivá atmosféra strachu.
Na to, že v originále vyšlo před 50ti lety, stále velmi čtivá a dobrá kniha.

Nofar197
26.03.2024 5 z 5

Spisovatelka Věra Kruusova prochází tvůrčí krizí. Posléze se rozhodne odjet do svého "venkovského sídla", což je bytelna chalupa ve skanskych lesích. Věří, že v plodné samotě se jí podaří vyčistit si hlavu a onu krizi překonat. Její klid však naruší listonos, který Věře doručí obálku obsahující autorský rukopis. A s každou přečtenou stránkou sílí i Verin strach spolu s jistotou, že se k ní přibližuje mlhavé nebezpečí......

" Cítila strach. Teď už nešlo o polomrtve mouchy, hukot vichřice nebo o jakési bouchání na domovní dveře. Strach tentokrát vyvěral přímo z jejího nitra. Vyděsilo ji, co četla na stránkách tohoto rukopisu.
Neboť teď si už klinicky chladně a s bolestnou jistotou uvědomovala, že autor rukopisu píše o ní samé. Stále jasněji vycházelo najevo, jak se všechno shoduje : Jméno Veronika připomínající její vlastní křestní jméno, portrét, onen ruský tanečník, román, který sama před dávnými lety začala psát. "
Moje první setkání se severskou kriminální literaturou. Přiznávám, měla jsem velký strach, zejména v pasáži, kdy kdosi vsunul do dveří nůž a s jeho pomocí odstranil zastrčku. Pět hvězdiček.

jarin58
27.11.2021 4 z 5

Zprvu jsem si musel zvyknout na styl psaní a přemýšlel jsem kam knihu zařadit.Druhý příběh to samé.Pak to už je jiná jízda.

Kniha Abeceda strachu v seznamech

Autorovy knížky