Advokát a jeho pán přehled
Josef Klíma
Kdo dnes u nás vládne? Velcí zločinci, nebo naopak jejich právníci? Co se stane, když se slavný advokát a mocný mafián rozhádají? Když se pustí do války? Kdo je silnější? Zvítězí mafiánská brutalita a síla, nebo právnický intelekt a lest? Co je ale nejhorší – ani jeden z nich si v téhle bezohledné válce neuvědomí, jak moc jsou si podobní… Z dramatického thrilleru Josefa Klímy je cítit, že autor si nemusel moc vymýšlet. Jak sám říká: „Je to možná nejzákladnější otázka téhle doby a téhle společnosti.“... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Advokát a jeho pán. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je taková ryze klímovská, tématem i zpracováním se k panu Klímovi hodí, nepřekvapí. To vše umocňovala skutečnost, že jsem ji poslouchala jako audioknihu v podání samotného autora. Byla to spíš taková oddychovka než nějaký strhující thriller. Poslechnout se to ale nechalo.
Kniha Advokát a jeho pán v seznamech
2020 | Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou |
2020 | Šarlatán |
2023 | Sedm schodů k moci |
1990 | Brutalita |
2010 | Pravda o Kajínkovi |
Kniha nebyla špatná a byla jsem překvapena, jak se poměrně hodně liší od audioknihy (kterou jsem poslouchala v minulosti a dovedla mě k přečtení knihy jakožto předlohy).
Podle mě knize chyběla větší rešeršemin. co do rozdílu mezi právníkem a advokátem, protože mezi oběma pojmy není rovnítko. Právník je každý, kdo vystuduje dnes obor “Právo a právní věda. Advokát je právník, který má za sebou koncipientskou praxi a úspěšně
složené advokátní zkoušky, jejichž obtížnost se s roky stupňuje.
Současně mě trochu děsí vykreslení advokátů v tak negativním duchu, jako je tomu v knize.