Agnes a ostrov Stínů přehled

Agnes a ostrov Stínů
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480827/bmid_agnes-a-ostrov-stinu-GR3-480827.jpg 5 150 150

Agnes série

< 2. díl

Už to jsou dva roky, co se Agnes vrátila ze Zakázané hory. Od té doby život ve vesnici Magrejů na ostrově Baulu pokojně plyne. Jednoho večera se však stane něco, co bylo doposud vyloučené. Agnes se srazí se Stínem... S každým dalším dnem přibývají nové případy útoků těchto poloprůhledných bytostí na vesničany, se kterými ještě donedávna žili v souladu. Když se pak první z Magrejů začnou proměňovat ve Stíny, je jasné, že času není nazbyt. Rovnováha trvající po mnoho generací byla narušena a nyní zbývá zodpovědět jedinou otázku: Najde se někdo, kdo má dost odvahy na to, aby zachránil celý ostrov? POSELSTVÍ KNIHY: Jak si udržet vnitřní světlo, když svět kolem černá?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agnes a ostrov Stínů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

ziriant
19.05.2024 5 z 5

Krásná milá a hluboká kniha, za mě ještě lepší než první díl. Asi tou atmosférou a magickým popisem rodící se první lásky - když se to ztvární dobře, dokáže mě tohle téma neuvěřitelně fascinovat. A opět příběh s přesahem. Kdo v sobě jen trochu pátrá, může naleznout všechny rysy a aspekty jednotlivých úkolů na vlastním příkladu a inspirovat se v přístupu k nim. Na čtení jsem se těšila doslova jak malá :-).

Proste_kniha
09.05.2024 5 z 5

Mamka mi koupila jen první, takže nemohu posoudit. Ale jinak tahle kniha byla super


jan3783
13.04.2024 1 z 5

Knihy jsme četli spolu s dětmi, ale zatímco první Agnes nás hodně bavila, druhá nám přišla mnohem slabší. První třetina je neskutečně repetitivní, při rozumné editorské práci by byla proškrtána na třetinu beze ztráty na významu či poselství, pak se věci pohnou, ale stejně kniha nedrží logicky moc pohromadě (třeba jak je to se stíny a jak jdou dohromady jejich původ a motivace).

Hlavně se ale text neskutečně pomalu prohrabuje "vnitřním světem" hrdinek a pokouší se předat nějaká moudrá způsobem na mně příliš násilným.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Agnes a ostrov Stínů v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených209x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených24x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech5x