Božidara přehled

Božidara https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505204/bozidararAqjly-ipo-.png 4 313 313

Vyražte spolu s Božidarou na bláznivý road trip. Nebudete litovat. Dost možná to bude cesta vašeho života. Božidara žije sice možná zvláštní, nicméně poklidný život. Když se jednoho dne na prahu její chalupy zjeví dospívající vnučka Rosie s žádostí o azyl na dobu neurčitou, ani jedna z nich ještě netuší, jak moc se jejich každodennost promění. Zatímco Božidara se musí vypořádat s tím, že její mnohaletou samotu narušila nová bytost, Rosie se pokouší zbavit okovů, které jí nasadila její matka Milada v podobě až příliš dokonalého života, v němž každá vteřina je předem naplánovaná. Po společně stráveném loudavém létě ale vyvstanou dvě zásadní otázky. Vrátí se Rosie na gymnázium, aby dokončila maturitní ročník? A kam každý podzim Božidara na půl roku zmizí, aniž by o tom cokoli kdokoli z rodiny věděl? - Román o třech generacích žen. Román o tom, že i když se snažíme být těmi nejlepšími matkami, jakými dokážeme, nemusí to vést ke krásnému vztahu s dcerou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božidara. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (105)

HH77
dnes 4 z 5

Dost dlouho mne kniha nebavila a měla jsem chuť ji necist. Jsem ráda, že jsem to neudělala. Část o cestě do Portugalska již je velmi zajímavá a přináší mnoho podnětu k zamyšlení. Přesto práve za nudu v počátku ubírat jednu hvezdicku.

Ila117
21.05.2024 4 z 5

Pěkná kniha o uvědomění, co je v životě to důležité

Jen mi chyběl ten konec, kdy se všichni sejdou... Na to jsem čekala a on najednou Epilog
Ale jinak krásný příběh, děkuji za něj.


pavčape
11.05.2024 5 z 5

Knížka se mi líbila. Samozřejmě tam bylo pár nepravděpodobností, pár věcí, které byly přitažené za vlasy (auto). Ale jinak opravdu fajn čtení . Hodně moudra k zamyšlení.
V podstatě jsem chápala všechny tři ženy. Dokonce k Miladě jsem měla asi nejblíž. Nepřipadala mi zase až tak strašná. Prostě chtěla pro své dítě to nejlepší, jen to moc neuměla prodat.
Od autorky mám další knížku o Agnes. Těším se, jestli bude také tak čtivá

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Božidara v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených479x
ve Čtenářské výzvě103x
v Doporučených38x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst222x
v Chci si koupit65x
v dalších seznamech4x