Zpětný ráz přehled

Zpětný ráz
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396539/bmid_zpetny-raz-p0u-396539.jpeg 4 435 435

Akta Enzo série

< 5. díl >

Když nejlepší francouzský šéfkuchař Marc Fraysse svolá novináře z celého světa, aby učinil šokující prohlášení, proslýchá se, že mu hrozí ztráta jedné ze tří prestižních michelinských hvězd. Při příjezdu do jeho odlehlé restaurace na vulkanické náhorní plošině ve střední Francii však novináře přivítá zpráva, že kulinářský génius byl zavražděn a své poselství už nikomu nepředá. Sedm let po jeho smrti zůstává totožnost vraha stále záhadou. Enzo Macleod se pouští do pátého nevyřešeného případu a při rozkrývání spletité pavučiny vztahů, jež geniálního kuchaře se složitou povahou obklopují, nachází podivné paralely s vlastním životem, které otevřou staré rány z jeho minulosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Blowback , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpětný ráz. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (116)

Dada077
29.05.2024 5 z 5

audiokniha 9:20 hod číta David Matásek.
Piaty diel série s Enzom bola francúzska kulinársko someliérska jazda, podčiarknutá riešením domnelej samovraždy michelinského masterchefa, ktorého mal každý rád. Samozrejme sa riešia aj Enzove ženy a deti. Super počúvanie, doporučujem.

Evaho73
30.04.2024 4 z 5

Mám za sebou vyriešenú piatu najznámejšiu vraždu zo série Akta Enzo.
Tentokrát sa vyšetrovanie odohráva v prostredí vysokej gastronómie a musím uznať, že sa autor dokáže vierohodne orientovať aj v tomto odvetví. Popismi niektorých pokrmov sa mi doslova zbiehali slinky na jazyk ;-).
Vražda ako taká, ktorú Enzo vyšetruje nie je výnimočná, ale za výnimočný možno považovať motív, ktorý mňa osobne prekvapil. Najväčšiu pridanú hodnotu tejto sérii dáva autorov rozprávačský talent, ktorý je obdarený citom pre detail a dokáže veľmi jednoducho a pútavo opisať príbeh alebo prostredie na niekoľkých vhodne zoštylizovaných vetách.
Samozrejme sympaťak  Enzo svojim zmiešaným pôvodom a slabosťou pre atraktívne ženy tomu dáva ešte ďalšiu čitateľský zaujímavú pridanú hodnotu.


Lily101
13.12.2023 3 z 5

Můj první čtenářský zážitek s knihou od tohoto autora. Kdysi mi jej doporučovala známá jakožto úžasného autora detektivních příběhů.

Ano, jsem zklamaná. Mnoho zbytečných popisných pasáží textu, které zničili napětí, prvních cca 100 stran jsem se do četby musela nutit (nečtivé) a knihu o necelých tři sta stranách jsem nečetla v běžném tempu (očekávala jsem 2, max. 3 dny), ale dlouhý týden (nepočítám pár dní, kdy jsem se k četbě nedostala nebo nedonutila).

Příběh a zápletka dobrý, závěr překvapivý, ale jinakkaždopádně dám autorovi ještě jednu šanci.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019


10 nejprodávanějších eknih (říjen)

05.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zpětný ráz v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených669x
ve Čtenářské výzvě65x
v Doporučených18x
v Knihotéce197x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech5x