Američanka přehled

Američanka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540147/bmid_americanka.jpg 4 19 19

Dojemný román o ženském údělu, lásce a balkánské Osvětimi. Studentka filozofie na Harvardově univerzitě Jane Coulfieldová se v roce 1936 vydá do Německa, aby se lépe seznámila filozofií Martina Heideggera a pochopila podstatu třetí říše pod vládou Hitlera. Tam si začne aférku s mladým Němcem, ale věci se zkomplikují a Jane musí uprchnout. Po vypuknutí války ji však minulost nečekaně dostihne… Na své cestě se Jane setkává s Josipem Titem, Hannah Arendtovou i dalšími historickými osobnostmi a zažívá peklo koncentračního tábora Jasenovac. Bude dost silná, aby přežila?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , CPress

Amerykanka, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Američanka. Přihlašte se a napište ho.

holiz
16.10.2024 4 z 5

Knize ubírá vleklý začátek, zejména pobyt Jane v Německu. Třetí část, věnovaná převážně táboru Jasenocac, je popsána bez příkras, snažící se dodržet historické reálie.

Kortez
13.10.2024 5 z 5

Třetí kniha od pana Dutku a plná spokojenost.
O táboře v Jasenovaci jsem věděl už dřív, ale jen okrajově. Rozšířil jsem si informace a díky knize jsem tak trochu pátral i na netu.
Samozřejmě kniha nebyla jenom o Jasenovaci, s trochou nadsázky bych ji přirovnal k Forrestu Gumpovi ohledne střetu se světově významnými lidmi během událostí v knize.

Gabriela143
04.10.2024 4 z 5

Celkový dojem z knihy je veľmi dobrý aj keď musím priznať, že začiatok bol pomalší a chvíľu mi trvalo než som sa začítala. Opäť som sa dozvedela kopec nových a zaujímavých faktov.

Gothikana, Divoká Aljaška a další knižní novinky (34. týden)

18.08.2024

Kniha Američanka v seznamech