Ohnězář přehled
Kazu Kibuishi
Emily, Trellis a Vigo navštíví ostrov Algos, kde mohou získat přístup a vstoupit do ztracených vzpomínek. Doufají, že odhalí události z Trellisina tajemného dětství – znalosti, které mohou použít proti králi elfů. To, co objeví, je temné tajemství, které vše změní. Hlas Emilyina amuletu mezitím sílí a hrozí, že ji úplně dožene.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , PasekaOriginální název:
Firelight, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnězář. Přihlašte se a napište ho.
Každá trilogie má na svém začátku takový podivný časový a dějový skok, že se člověk vážně těžko zorientuje. Osobně třeba vůbec netuším, kde je zrovna mamka a kam se podělo několik postav, ale docela snadno se dá znovu začíst. Emily hodně bojuje s prstenem, i když se do něj už slušně dostává, nicméně hlavní roli vedle ní pomalu přebírá Trellis, ze kterého se vyklubal docela v pohodě týpek, který to má v hlavě srovnané, rozhodně tedy víc něž Emily, která se nechává snadno strhnout emocemi. Naopak z Navina se stává docela dobrý hrdina, který ví, co chce a má ve svých cílech jasno.
Celkově se série ubírá stále zajímavým směrem, i když tenhle díl mi přijde jako taková odbočka ke zkoumání nějakých vnitřních problémů. Hodně se pracuje s vnitřním světem a tím, co kámen dělá Emily v hlavě. Zároveň se trošku žánr mění z fantasy na sci-fi, což nevím, jestli je mi úplně sympatické. Docela rád bych se vrátil ke starším nepřátelům, ale myslím, že se k tomu brzy zase dostaneme. :)
Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)
22.05.2022
Kniha Ohnězář v seznamech
2018 | Paní kamene |
2018 | Prokletí kamene |
2019 | Výprava v oblacích |
2021 | Elfí princ |
2020 | Poslední strážci |
Super, zaplňujeme mezery, chystáme se na finále, nic úplně památného, ale pořád velmi solidní díl.