Andělí vejce přehled
Petr Stančík
Nový román Petra Stančíka (Magnesia Litera 2015 za prózu) se odehrává v kulisách první poloviny 20. století. Hlavní hrdina Augustin Hnát se narodil zásluhou mořské panny. Jeho matka běhá po lese se srnami, otec mu vybral za kmotra obecního blázna. Místo hlavy má vejce, z něhož se líhnou andělé prapodivných nápadů. Asi by prožil nudný život, nebýt přátelství se strašidlem, vynálezu nekonečnítka, sibiřské anabáze, zničující lásky k mušli, dvou světových válek a jednoho vojenského zběha. Děj směřuje k tragickému rozuzlení, kde končí veškerý humor.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Andělí vejce. Přihlašte se a napište ho.
Sám Stančík má místo hlavy andělí vejce! A tolikerou fantazii! To, co se tady dočteme na dvou stranách, by jinému vystačilo na dalších dvacet knih. To musí bejt hodně moudrej pán.
Nesmírně vtipná, hravá a poetická záležitost.
Petr Stančík se stal rychle mým velmi oblíbeným autorem. Toto je jeho 4. kniha, co jsem četl / poslouchal.
Mám rád jeho češtinu, to je opravdová rozkoš, hravost, smysl pro nad-reálno a obrovský rozhled.
K samotné knize se moc ani vyjadřovat nechci, prostě mi udělala radost a způsobila celkem hluboký zážitek, nechám si ho v sobě uzrát.
Co však zmínit chci: knihu jsem poslouchal načtenou Lukášem Hlavicou - parádně načtenou, LH je opravdový mistr mluveného slova a jako takový ten čtenářsko / posluchačský zážitek ještě umocňuje. To bych si dovolil doporučit.
Kniha Andělí vejce v seznamech
Magnesia LiteraAutorovy další knížky
2014 | Mlýn na mumie |
2021 | Pravomil aneb Ohlušující promlčení |
2016 | Andělí vejce |
2017 | H₂O a tajná vodní mise |
2008 | Pérák |
(SPOILER) Skvělé čtení, do hloubky. Slzy i smích.