Angelika a její láska přehled

Angelika a její láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99612/angelika-a-jeji-lask-99612.jpg 4 129 129

Angelika série

Další neuvěřitelný osud dovedl Angeliku do azylu pirátské lodi, kam se uchýlila společně se skupinou protestantů, prchající před pronásledovateli z přístavního města La Rochelle. Svízelná cesta k svobodným ostrovům kdesi v Atlantiku představovala pro všechny přece jen menší zlo, než které by bylo na ně čekalo v nábožensky rozvášněné vlasti. Z francouzského originálu Angélique et son amour, vydaného nakladatelstvím Opera Mundi, Paris 1960, přeložila Hana Müllerová. Vydání první.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Český spisovatel

Angélique et son amour, 1960

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Angelika a její láska. Přihlašte se a napište ho.

klmonkaa
02.12.2024 5 z 5

Milujem Angeliku, neznášam ľudí, ktorí nevedia, že romány o Angelike nie sú červená knižnica, ale diela plné historických faktov a morálnych ponaučení, a odsudzujú toto dielo.
Všetky knihy o Angelike sú krásne a budem ich čítať celý život.

Hradčiatko
29.08.2024 5 z 5

Tu pre mňa končí séria o Angelike, i keď sme mali doma ešte nasledujúci diel, ale na doporučenie mamky a babičky som ďalej nečítala a zatiaľ pri tom ostávam. Krásne sa príbeh uzatvára a priznám sa, že ma tento diel zaujal omnoho viac ako som očakávala, obzvlášť som si obľúbila postavu Angelikinej dcérky, ktorej život pripravil skutočne ťažký údel a musela som (z pohľadu staršieho a skúsenejšieho čitateľa po rokoch) obdivovať teda aj Angeliku, ako sa vyrovnala s jej príchodom na svet a výchovou. Bola to silná žena, napriek všetkým chybám a istej namyslenosti (ktorá sme v 40-tke tak neodolateľná, že?), bola to silná žena.

DarthZira
01.08.2024 4 z 5

Poslední díl ze série o Anglice, který jsem četla (víc toho tetička v knihovně neměla). Možná se někdy donutím k tomu, abych si přečetla i další díly.
Jako oddechová četba vynikající - a velmi oceňuji, že jako historička mohu číst aniž bych na na každé stránce vyla hrůzou.

Kniha Angelika a její láska v seznamech

Autoři knihy

Anne Golon (p)