Archa zrůd přehled

Archa zrůd
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334528/bmid_archa-zrud-Hk4-334528.jpg 4 96 96

Děj třinácti vědeckofantastických a hororových povídek vás zanese na ta nejznepokojivější místa v nejtemnějších propastech vesmíru i na naší mateřské planetě. Stanete se svědky odkrývání šokujících mimozemských artefaktů, prozkoumáte záhadné vraky, navštívíte Hotel nekonečno, maják na konci galaxie i bavorský klášter sužovaný děsivým zlem. S bandou desperátů budete hledat poklad Černého Lombarďana a zaskočí vás velmi podivný úkol pro britské agenty s povolením zabíjet. Příjemnou cestu do pekel!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Archa zrůd. Přihlašte se a napište ho.

LordSnape
20.10.2024 4 z 5

V současnosti můj nejoblíbenější český autor. Skvěle napsané i vypointované povídky. Jasně, mnozí už podobná témata napsali dávno před Pavlem, ale to nic nemění na tom, že to je skvělé čtení. Tato sbírka slouží jako dobrý start na seznámení se s tím, jak Pavel Fritz píše. Pokud se vám to líbí, pokračujte dalšími knihami a totálně vás to sejme.

MegaH
02.09.2023 5 z 5

Jůů, moje staromilský sci-fi já si pošušňalo.... Další knížečka z mé oblíbené edice Pevnost, která se zařadila k těm nejlepším, co jsem z této edice četla.
Sbírka obsahuje 13 velmi různorodých, poctivých klasických povídek, u kterých oceníte nejen nápaditost, ale i pointy...
Trochu mě zmátlo, že jsem některé povídky už znala a později jsem odhalila, že se čtyři kousky z této sbírky vyskytují i v pozdější autorově knize Studené světlo hvězd. Rozhodně doporučuji obě sbírky...

Franc
10.06.2023 4 z 5

Mohu potvrdit níže uvedené, a sice, že Studené světlo hvězd byla krapet lepší kniha.

To však nikterak nesnižuje kvalitu této knihy. Pestrý mix povídek, představující průřez jednotlivých žánrů, kdy kupodivu v ojedinělých případech můžeme nalézt šťastné konce.

Autor je mistr point, zvládá nechávat čtenáře v napětí do poslední věty. Někdy jsou konce očekávatelné, přesto cesta k nim je poutavá, dramatická, a temná.

Není snad jediné povídky, která by postrádala atributy skvělé zábavy. I na pár stránkách dokáže autor představit hrdiny, kteří Vás osloví, a jejichž osud Vám nebude lhostejný.

Pořád se nemohu zbavit dojmu, že Pavel Fritz je jeden z našich nejméně doceněných autorů.

Kniha Archa zrůd v seznamech