Studené světlo hvězd přehled
Pavel Fritz
Jaký je to pocit, prohledávat vrak dávno pohřešované kosmické lodi? Jaký je to pocit postupovat s jednotkou výsadkářů proti potvorám, co vyhubily většinu lidstva? Na stránkách této knihy střetnete bestii z labyrintu, prozkoumáte záhadný umělý měsíc a odkryjete tajemství jednoho velmi vzdáleného masového hrobu. Po boku palubního kněze navštívíte Saturnův měsíc Titan a s Plukovníkem Kruzelem se vylodíte na mýty opředené planetě 808. A věřte či ne, dojde i na lásku pod hvězdami. Astronauti, průzkumníci i ostřílení mazáci z ozbrojených složek. Ačkoliv každému z nich rozdal osud jiné karty, všichni hrají poker o to nejcennější. Deset syrových příběhů z mrazivého vesmíru, s jejichž hrdiny byste neměnili.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Studené světlo hvězd. Přihlašte se a napište ho.

Perfektní! Moc se mi líbilo, jak byly povídky zakončené - takový ten waw efekt, který okamžitě přidává jednu hvězdu navíc. Musím si od Fritze najít ještě nějaké další tituly, jsem zvědavá, jestli to bude stejně dobré.

Skvělá sbírka povídek. Nálada osciluje mezi hororem, akcí a přemýšlivou sci-fi a místy evokuje klasiky z kánonu. Za mě nejlepší byla úvodní Pláž, její podivná atmosféra mi nejde hlavy a připomínala mi Czajkowskiho Pěšky na Aldebaran.
Kniha Studené světlo hvězd v seznamech
v Mé knihovně | 151x |
2021 | ![]() |
2015 | ![]() |
2016 | ![]() |
2012 | ![]() |
Autor pro mě úspěšně oprášil poslední dobou opomíjený SF žánr, před léty nejoblíbenější, dnes většinou zahnaný do komiksů, her, filmů nebo stlačený do fantasy. Povídky jsou dlouhé, napínavé, s údernými pointami, optimismem šetřící. Témata zdánlivě vyčerpaná Pavel Fritz podává poutavou, atraktivní formou. K vysokému hodnocení přispěla skvělá (dokonalejší snad už být ani nemůže) četba audioknihy (Filip Jančík). Jdu hledat další autorovu knihu!
95 % (zatím 223 hodnocení s průměrem 91 %).