Stříbrné město přehled

Stříbrné město https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466901/bmid_stribrne-mesto-AwS-466901.jpg 4 421 421

Arila série

1. díl >

První fantasy kniha od hráče a youtubera Sterakdary! Svět Aldolonu před tisíci lety postihla zničující událost, když se realita roztříštila na stovky a tisíce malých bublin světů. Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho takového světa na druhý a hledá potravu, nerosty, ale také nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je. Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradávného řádu Hlídačů. A dřív, než se naděje, bude i ona vržena do vírů událostí, kdy bude muset nejen pomoci se záchranou svého města, ale také čelit vlastním démonům. Dokáže v sobě nalézt dostatek síly, aby se mohla i ona stát opravdovým hrdinou?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stříbrné město. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (115)

*Pájuše*
19.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Hlavou mi pořád běží otázka - opravdu je tohle autorova prvotina? Možná, jak v čem. Ze začátku jsem měla především problém s tím, že vlastně nebylo nic vysvětleno ke světu, který si autor vybral pro svůj příběh. Jak se ale příběh začal rozbíhat, autor vše popisoval postupně. A nebylo to na škodu počkat si na to. V knize nebyla ani jedna jediná pasáž, coby vycpávková vata! To mě opravdu překvapilo, ale příjemně. Víc než příjemně. Bylo to vyprávění, které mě naprosto vtáhlo do děje. Za to patří autorovi velká pochvala. Udržel mě u knihy i ve dvě ráno, což se málo kterému autorovi podařilo.
Co se týče postav, asi nejvíce mě bavil Harari. Je to takový "světák" :D, byť co se sociálního cítění týče, naprosto selhává, ale tahle postava měla charakter a velký potenciál (snad v dalším díle bude také přítomen, jeho konec bych si nepřála!). No a samotná Arila... to je trochu kontroverzní postavička. Nemůžu říci, že bych si ji zrovna dvakrát oblíbila, ale k ději neodmyslitelně patří. Bez ní by to bylo neúplné a ani postava Harariho by příběh nedokázala utáhnout sama. Je ale s podivem, že i tahle kontroverzní postavička byla i přes svou na jednu stranu naivní představu o "hrdinství", schopná říkat věci, které měly hlavu a patu a ve správný čas přinést i zajímavé myšlenky. Uvidíme, co přinese další díl.

Chci ještě vyzdvihnout samotné obrázky v knize. Fakt se mi líbily.

Carol1122
17.05.2024 3 z 5

Dlouho jsem se na tuto knihu těšila, ale nakonec jsem to nadšení přecenila. Ze začátku to mělo potenciál, napětí, dobrodružství, charakter, ale od poloviny knížky mě bohužel příběh přestal bavit a začal takový větší chaos. Škoda, možná se nejednalo jen o můj šálek kávy. Pravděpodobně se již do dalšího dílu pouštět nebudu.


JustVea
16.05.2024 5 z 5

Knihu jsem si koupila jen proto, že jsem autora znala ještě předtím, než vydal knihu. Netušila jsem, co od toho očekávat. A když jsem začala číst, byla jsem tak strašně zmatená. Vůbec jsem netušila do čeho jdu, nechápala jsem, co jsem vlastně začala číst. Nic mi nedávalo smysl, ale na druhou stranu jsem potřebovala vědět víc. Postupně mě Arila začala příšerně štvát tím, jak byla naivní. Honila se za vidinou něčeho, co ji ve skutečnosti nikdy nemohlo udělat šťastnou. Jakmile jsem se dostala ke konci knihy, byla jsem si naprosto jistá, že nutně potřebuji další díl.
Svět, postavy a všechno kolem. Bylo to skvělé. Neotřelé.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21. týden)

23.05.2021


Citáty z knihy (6)

Radši žít s hřejivým pocitem snu v srdci navždy, nebo se ho pokusit rozdmýchat ve skutečnost, ale riskovat jeho zhasnutí?


Dobrý skutek je takový, který končí, jakmile ho provedeš. Nečekáš na poděkování a nechceš se vyhřívat na výsluní. Opravdový dobrý skutek je nezištný.


Každý může být hrdinou, záleží, jak vysoko míříš.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2021 - HumbookAwards (Česká kniha roku - 3. místo)


Kniha Stříbrné město v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených569x
ve Čtenářské výzvě95x
v Doporučených71x
v Knihotéce269x
v Chystám se číst293x
v Chci si koupit106x
v dalších seznamech9x