Arktické safari a jiné povídky z Grónska přehled

Arktické safari a jiné povídky z Grónska
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465639/bmid_arkticke-safari-a-jine-povidky-z-gr-yIq-465639.jpg 4 43 43

Dánský spisovatel Jorn Riel strávil většinu života na cestách. S diplomem z Námořní akademie v Kodani v kapse se vydal nejdříve do Grónska, kde zaznamenával realistické i fantastické historky místních rybářů a příběhy o životě v dánských loveckých stanicích podél grónského pobřeží, kde se uprostřed drsné přírody a trudné samoty nadmíru daří podivínům všeho druhu. Vtipné, drsné, ale i roztomilé povídky jsou prvním českým výborem z Rielových historek.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Garamond

En arktisk safari og andre skrøner, 1975

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Arktické safari a jiné povídky z Grónska. Přihlašte se a napište ho.

kilometr
08.08.2024 5 z 5

Tak tohle je velmi milé překvapení tohoto roku. Lepší knihu jsem letos nečetl. 95 %.

Pablo70
01.07.2023 4 z 5

Poslouchal jsem jako audio před spaním. Humor nám všem blízký, takových nadutých blbů jako ten důstojník, co chce komandovat Gróňany, je plný Švejk a příběhů Jak jsme chovali užitečné zvíře, známe taky několik, tedy humor, co neurazí, ale ani nenadchne. Asi bychom si tamnějšími docela rozuměli...

soukroma
13.02.2023 3 z 5

Čtivé, občas humorné, až spíš absurdní: jenže humor mne vbrzku přešel, protože to vlastně bylo velice depresivní, neb takové excesy se mohly dít v těch nehostinných končinách nesvědčících nejen kohoutům, ale ani nijak zvlášť chlapům-lovcům z pevniny. Bizarní nátury, divné chování i nebezpečné jednání nebudou asi daleko od možné skutečnosti v tehdejším způsobu života - loď z Dánska jednou za rok, na loveckých stanicích většinou pouze maximálně po dvou chlapech s rozdělenými povinnostmi, minimum lidských kontaktů a zpráv zvnějšku, nějaká ta kořalka, ale ne zas tak moc, i když některé večírky se doslova zvrhly, to když se chlapi přeci jen sešli.
O Grónsku jako takovém se čtenář jinak nedozví nic, o "domorodcích" už vůbec ne.
Nemůžu říct, že bych se vážně nějak bavila, takže opatrných 70%.

Ladislav Zibura: Nejvíc mě nabíjí, když trávím čas s lidmi

29.03.2022

Knižní novinky (10. týden)

07.03.2021

Kniha Arktické safari a jiné povídky z Grónska v seznamech