Ashley Bellová přehled

Ashley Bellová
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454918/bmid_ashley-bellova-iGV-454918.jpg 3 60 60

Bibi Blair je divoká, vtipná a neohrožená mladá žena, jíž lékaři sdělili, že má jen jeden rok života. Její odpověď: „Uvidíme." Její uzdravení doktory ohromí. Záhadná žena přesvědčí Bibi, že důvod, proč unikla smrti, je, aby mohla zachránit někoho jiného. Někoho jménem Ashley Bell. Ale zachránit před čím a před kým? A kdo je Ashley Bell? A kde je? Bibiina posedlost hledáním Ashley ji uvrhne mezi nebezpečné lidi, číhají na ni reálné i mystické hrozby, včetně bohatého a charismatického vůdce sekty.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

Ashley Bell, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ashley Bellová. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

Tyet
21.11.2023 3 z 5

Bravurně napsaný příběh, který není ale ničím více, než bravurně napsaným příběhem pro ukrácení dlouhé chvíle, třeba v posteli s chřipkou :)
Zhruba v polovině knihy mě napadlo, že zde nalézám zásadní styčné body se starým filmem Angel Heart s Mickey Rourkem. Hrdina se v něm během pátrání po pachateli brutálního zločinu motá v kruhu, ze kterého se nakonec stane spirála vedoucí k němu samotnému. Ale nakonec ta podobnost nebyla úplně přesná, což je škoda, protože film je to výborný.

dr.horrible
21.04.2023 2 z 5

Blábol. Videl som kedysi Fantóma a mám Koontza zafixovaného z počutia ako béčkového Stephena Kinga. Ale tie odporúčania na prebale (Psychologicky prepracované postavy, majstrovské a inšpirujúce dielo. NY Times) sa z neho snažia robiť snáď druhého Clivea Barkera. Nič nemôže byť vzdialenejšie skutočnosti.
Jeho postavy sú doslova smiešne. Ich správanie hlúpe, vzájomné dialógy naivné. Jeden až šesť stranové kapitoly detinské.
Má to pár svetlejších momentov (dve mŕtve holky) a dosť možno by z toho mohol byť v pohode tv film. Ale celý ten príbeh, so všetkými odbočkami a ešte raz dialógmi, a hlavne Koontzove smiešne pseudointelektuálne vložky o politike, totálne nehodiace sa odkazy na klasických autorov a poučovanie typu - čo to bol holokaust, sú predovšetkým urážkou čitateľovej inteligencie.


KLHannah
09.10.2022 3 z 5

Na začátku knihy jsem trošku zamotala sama sebe, protože se mi popletly anotace a myslela jsem si, že čtu úplně něco jiného. Když jsem si v tom udělala jasno, kniha mi začala dávat smysl. V půlce knihy jsem se nemohla odtrnout, ale na straně 468 už jsem byla dost zmatená, co se teda vlastně děje. No a konec, bohužel,...
Kniha pro mě přesto přinesla zajímavý vhled na sílu myšlenky. Mám představivost stejně divokou jako Bibi, takže to tím pro mě bylo ještě zajímavější.
Nacistická linka mi ovšem přišla poněkud prvoplánová. A za mě zcela zbytečná. Měla asi navnadit čtenáře na něco, co v knize v podstatě nenajde. Mile mě překvapilo, že americký autor použil český Terezín. Vygooglil si ho? Někdo mu o něm vyprávěl? Nebo je v originále knihy použit jiný tábor?
Styl autora mě rozhodně zaujal. Krátké kapitoly byly velké plus. I nádech mystiky. Takže Ashley sice byla moje první kniha od pana \Koontze, ale rozhodně ne poslední.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ashley Bellová v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených6x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x