Ateliér špičatých klobouků 7 přehled
Kamome Širahama
Ateliér špičatých klobouků série
Mistr Qifrey, nebo mudrc Beldarut? Ateliér, nebo Velké auditorium? Co z toho si Coco zvolí? Stojí před volbou, která může ovlivnit budoucnost nejen jí samotné, ale i celého kouzelnického světa. Čí nataženou ruku nakonec přijme? A proč ji chce jeden ze Tří mudrců chránit před vlastním prvním učedníkem? Co Qifrey skrývá? A dokáže se svěřit Orugiovi? Nahlédněte za závěs Qifreyho tajemné minulosti a odhalte důvod jeho nenávisti ke Kloboukům s krempou! Sedmý díl Ateliéru vyzkouší nejedno srdce.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2022 , CrewOriginální název:
とんがり帽子のアトリエ 7 (Tongari bóši no atorie 7), 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ateliér špičatých klobouků 7. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Tento díl se mi velmi líbí, protože děj se zatemňuje a dostává hloubku, která na, tak trochu pohádkovém začátku, chyběla. - Pořád je to ten snový Ateliér, ale už je v něm něco jinak, jako když se váš dětský pokoj dostane do mezifáze, kdy je polovina upravená pro teenagera, ale v druhé polovině zůstávají vaše staré hračky, jen to působí méně nesourodě a bizarně.
Jednoho dne budete tenhle díl číst. A pokud jste už něco přečetli, od začátku série je vám jasné, že na Qifreym něco nesedí, a že by se tam mohla vyrýsovat nějaká ta tragická minulost. Moje intuice mě opět nezklamala - ale v budoucnu by mohla.
Pojďme si to sesumírovat (čistě hypoteticky) - Qifrey: na první pohled sluníčková postava, která má ovšem tragickou minulost a jeho světlá stránka místy ustupuje, aby nám odkryla jeho nenávist vůči Kloboukům s krempou - ten člověk se chce pomstít a já věřím, že to udělá. Navíc se rozhodl, že svému nejlepšímu příteli, člověku, kterému věří nejvíce, nebude věřit tak moc (nebo ho bude chtít ochránit před.. volbami, které by mohl udělat) a vymaže mu vzpomínky na svou minulost. (= moje chaotické a nepochopitelné popisování děje a spoilerování).
Na druhou stranu se mi nechce věřit, že by se z postavy jako Qifrey mohl někdy stát úplně záporák, jen je to hezká představa.
A teď si vezměte, že máte všechny tyto divoké teorie a myšlenky a jedna za druhou vám víří v hlavě, tak jdete do knihovny, abyste si půjčili další tři díly Ateliéru. Malý problém - knihovna má celý týden zavřeno.
Knižní novinky (9. týden)
27.02.2022
Kniha Ateliér špičatých klobouků 7 v seznamech
2020 | Ateliér špičatých klobouků 1 |
2020 | Ateliér špičatých klobouků 2 |
2021 | Ateliér špičatých klobouků 4 |
2021 | Ateliér špičatých klobouků 5 |
2021 | Ateliér špičatých klobouků 3 |
Konečně jsem se dozvěděla co má Qifrey s tím okem!