Atlas masa - příběhy a fakta o zvířatech, která jíme přehled
kolektiv autorů
Atlas masa představuje netušené rozměry každodenních nákupů. Více a více lidí nakupuje v obchodech bio maso a zboží z místních statků, aby se vyhnuli výrobkům z industrializované živočišné výroby. Na to a mnoho dalšího poukazuje nová studie Atlas masa, kterou vydávají Heinrich Böll Stiftung Praha a Hnutí DUHA.
Literatura naučná
Vydáno: 2014 , Heinrich-Böll-Stiftung , Hnutí DuhaOriginální název:
Fleischatlas, 2013
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlas masa - příběhy a fakta o zvířatech, která jíme. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Tahle publikace, kterou společně vydali nadace Heinrich-Böll-Stiftung a Hnutí DUHA, nepropaguje vegetariánství, jen strohým, věcným způsobem nám sděluje, co všechno se děje se samotnými zvířaty, s planetou i s námi samotnými předtím, než máte na stole svůj steak, řízek nebo nedělní kuře s nádivkou.
Každoročně je člověkem zabito více než 64 miliard (!) zvířat pro maso. Je to stejné, jako by někdo, kdo má rád lidské maso, vylidnil každoročně devětkrát celičkou planetu Zemi. A další rok zase o trochu víc a další rok zase… přičemž by se nikdo z nás nedožil stáří, vlastně ani středního věku, planeta by byla plná malých dětí a mladých lidí v plné síle, ale jen do té doby, než bychom dospěli do jateční váhy.
Člověk je nejstrašlivější zabiják na Zemi, místo péče a lásky likviduje systematicky nejen všechny ostatní tvory, ale i sám sebe a celou planetu. Je snad předurčením člověka rozdávat bolest a smrt? Někde se něco zvrtlo.
Ještě se bojíte žraloků?
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Atlas masa - příběhy a fakta o zvířatech, která jíme v seznamech
v Přečtených | 7x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 1x |
v Chystám se číst | 9x |
v Chci si koupit | 1x |
v dalších seznamech | 2x |
Hned v úvodu autoři píšou:
"Ani my dva nejsme vegetariáni. Maso je pro nás
součástí našeho života, našich zvyků a naší kultury.
Proto a právě proto chceme mít maso, které chutná,
je zdravé a můžeme si ho dávat s dobrým pocitem.
Jídlo, jemuž můžeme důvěřovat."
S dobrým pocitem? Vážně?
Od ekologického hnutí jsem čekal prostě víc.