Babička drsňačka přehled
David Walliams
Babička drsňačka série
1. díl >
Seznamte se s Benovou babičkou. Je jako každá jiná: * má bílé vlasy a silné brýle * nosí zubní protézu a naslouchátko * ráda hraje scrabble a chodí brzo spát Až na to, že je... mezinárodní lupičkou klenotů a má v plánu ukrást korunovační klenoty! Příběh o předsudcích a toleranci, o překvapivých odhaleních a jedné šíleně troufalé loupeži je dosud nejzábavnější knihou britského spisovatele vychvalovaného kritikou a milovaného dětskými čtenáři. Budete se skvěle bavit. Možná budete i trochu brečet. Ale nikdy se nebudete nudit a nikdy se už na svět a lidi kolem sebe nebudete dívat stejnýma očima.... celý text
Literatura světová Humor Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Gangsta Granny, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babička drsňačka. Přihlašte se a napište ho.
![Hanina61 Hanina61](https://www.databazeknih.cz/img/users/96_/96487/m_hanina61-5Qe.jpg?v=1641571232)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Babičku drsňačku jsem si (v dětském oddělení) půjčila víceméně kvůli ilustracím, ale po jejím přečtení je mi jasné, že mám dalšího oblíbeného spisovatele. Kdyby mi někdo řekl, že knihu napsal můj milovaný Roald Dahl, tak mu docela věřím, Walliams je jeho skvělým nástupcem. Jde o zábavný, vtipný příběh, u kterého jsme se smála nahlas, i když jsem od určitého okamžiku začala tušit konec, ten mi vehnal slzy do očí. Nicméně jsem s radostí zjistila, že v češtině už vyšlo 31 knih Davida Walliamse, a už se těším, jak je budu číst jednu po druhé. Doporučuji dospělým a hlavně dětem, co si myslí, že mají nudnou babičku.
PS. Knihu mohu zařadit do čtenářské výzvy 2025, protože je v ní recept na smradlavý kapustový koláč... :-D
![jakub2418 jakub2418](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/278184/m_jakub2418-2xq.jpg?v=1562174634)
Četl jsem synům před spaním. Je to hezká, vtipná knížka, rozhodně se jí nebojte, i když máte děti menší. Výhodou je, že jsme ještě ukazovali klenoty na setu, takže se dítka i vzdělají :-D.
Velký knižní čtvrtek (11. října)
10.10.2012
Knižní novinky (8. - 14. 10.)
07.10.2012
Kniha Babička drsňačka v seznamech
v Přečtených | 1 183x |
v Mé knihovně | 217x |
humor pro děti dobrodružství babička anglický humor dětská dobrodružství příběhy pro dětiAutorovy další knížky
2012 | ![]() |
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
2014 | ![]() |
2013 | ![]() |
Dobrodružná a zajímavá kniha. Naprosto skvělé! Velice doporučuji!