Bára přehled
Josef Strauss
Někdo chce vidět a nevidí, někdo vidí a nechce vidět, co se děje v jedné ze tříd základní školy.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bára. Přihlašte se a napište ho.
Bára, vymodlená holčička, která doplatila na svou poslušnost a tak byla šikanovaná už od malička. Všemi okolo ní, kteří se dali strhnout. Ve škole panovalo právo silnějšího, kápo třídy rozhodoval o všem a zase na to doplácela Bára. Jak moc mi bylo líto té holčičky, Když se okolo ní něco řešilo, nic se nezkoumalo. Vše bylo jasné a zase to odnesla ona, ač za to nemohla. Lidé jsou často nevšímaví k okolí, starají se jen sami o sebe, protože, co kdyby museli něco řešit. Raději nevidí, neslyší. Přitom někdy stačí tak málo.
Dost jsem se na knihu těšila ač jsem věděla , že to bude drsné téma . Nicméně je to psané tak nějak stroze a nerealisticky , že se mi tomu až nechce věřit. Jako opravdu by si matka nevšimla u své 10lete holky že se něco děje ? Stále by tolerovala roztrhané obleceni, chybějící pomůcky do školy apod..? Učitelé že by se neohradili ve třídy když ji nadávali , neřešili s vedením apod..? Dost pochybností a celé to vrhá prapodivný stín na celou kauzu . Myslím že i na tam malou osobu toho šikanování bylo dost a nejevilo se na ni záškoláctví , zvracení apod..? Taky takové celé divné .. pro mě zklamaní
Kniha Bára v seznamech
v Mé knihovně | 29x |
Knihy s tímto tématem záměrně nehodnotím. Přijde mi to, vzhledem k tématu, neadekvátní. Řeknu jen, že to bylo velmi, velmi těžké čtení.