Batman / Soudce Dredd (2023) | Databáze knih

Batman / Soudce Dredd přehled

Batman / Soudce Dredd
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523242/bmid_batman-soudce-dredd-651164882e0b5.jpg 4 31 31

Varování oddělení spravedlnosti! Obsahuje vysokou míru napětí, které může způsobit nečekané vedlejší účinky. Držení této knihy se trestá pokutou 1000 kreditů. Když se Temný rytíř z Gothamu setká tváří v tvář s ochráncem Mega-City 1... KDO Z NICH BUDE ZÁKONEM? To se dozvíte v této nařachané sbírce grudiózních příběhů, ve kterých vystupují dva nejnekompromisnější strážci zákona, jaké kdy komiksový svět poznal! Superakční a zábavné scénáře mají na svědomí Alan Grant a John Wagner. O dechberoucí kresbu se postarali Simon Bisley, Glenn Fabry, Dermot Power, Cam Kennedy, Carl Critchlow a Jim Murray. Kniha obsahuje příběhy Rozsudek nad Gothamem, Vendeta v Gothamu, Poslední hádanka a Zemřít smíchy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman / Soudce Dredd. Přihlašte se a napište ho.

MichalPuchovsky
29.12.2024 4 z 5

Stretol sa temný s bizarne drsným a bola z toho neprekvapivo kvalitná rúbanica s perfektnou kresbou.

jan8470
25.11.2024 4 z 5

V dávných dobách kdy dnešní šedovousí starci bývali křepkými mladíky, vycházel časopis Modrá CREW. A chodí mezi námi i tací, kteří si pamatují, že v čísle 3 z roku 1998 vyšla komiksová povídka Batman versus Soudce Dredd: Rozsudek nad Gothamem. Scénáře k ní se tehdy ujal John Wagner, který má na pažbě nejen zářezy v podobě komiksu Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 – Prokletá země, ale i za některé omnibusy z universa Star Wars. Svůj kreslířský um příběhu poskytl Simon Bisley, který naopak exceloval v komiksech Sláine, či Lobo. Příběh, v němž se Batman musí popasovat se zvrhlým renegátem z řad soudců, jenž spojil síly se Scarecrowem, byl ujetou akční jízdou plnou hlášek, krve a nadsázky. Vzhledem k tomu, že se v příběhu Batman snažil zachránit Gotham, zatímco Soudce Dredd mu šel drsně po krku, a to například i na metalovém koncertě, tomu nemohlo být jinak. Právě díky nezaměnitelnému Bisleyho rukopisu tahle povídka připomíná víc Loba než klasický batmanovský příběh. Díky němu si divoké devadesátky mohou užít nejen ti, kteří si kdysi kupovali časopis CREW, ale především fanoušci Soudce Dredda. Kniha sice neobsahuje žádné bonusy v podobě alternativních obálek či náčrtků, zato všechny povídky dostaly nový překlad a kniha pevnou vazbu a pěkný snímatelný přebal.

Norri
16.04.2024 5 z 5

Před deseti roky by se mi to asi nelíbilo. Měl jsem radši Jima Leeho a Batmana, který se bral trošku vážně. Je evidentní, že už jsem jinde. Dneska si tyto přepálené příběhy a divokou výtvarnou stránku užívám. Všichni jsou tady parádně drsní a hláškující. Přepálená a špinavá malba probouzí fantazii mnohem více než čistá linka mainstreamu. Je to osvěžující. Škoda, že toho není více.

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023

Kniha Batman / Soudce Dredd v seznamech