Batman / Soudce Dredd přehled
Alan Grant
Varování oddělení spravedlnosti! Obsahuje vysokou míru napětí, které může způsobit nečekané vedlejší účinky. Držení této knihy se trestá pokutou 1000 kreditů. Když se Temný rytíř z Gothamu setká tváří v tvář s ochráncem Mega-City 1... KDO Z NICH BUDE ZÁKONEM? To se dozvíte v této nařachané sbírce grudiózních příběhů, ve kterých vystupují dva nejnekompromisnější strážci zákona, jaké kdy komiksový svět poznal! Superakční a zábavné scénáře mají na svědomí Alan Grant a John Wagner. O dechberoucí kresbu se postarali Simon Bisley, Glenn Fabry, Dermot Power, Cam Kennedy, Carl Critchlow a Jim Murray. Kniha obsahuje příběhy Rozsudek nad Gothamem, Vendeta v Gothamu, Poslední hádanka a Zemřít smíchy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman / Soudce Dredd. Přihlašte se a napište ho.
Batman / Soudce Dredd patří do komiksové edice Legendy DC. Tenhle kousek má pevnou vazbu a lesklý přebal, takže se můžete vsadit, že v poličce se bude krásně vyjímat!
Soudce Dredd je pro mě neznámou postavou, ale ve spojení s Batmanem to seznámení proběhlo jak se patří. Nekamenovat prosím, pořád platí že jsem spíš tým Marvel.
Co se týká Batmana, jeho fanoušci budou spokojení. Je ho tu hromada, navíc v zajímavé kresbě. V té se střídají různé styly (příběh od příběhu). Pro mě byla místy možná moc chaotická.
Příběhy tu najdete celkem čtyři - Rozsudek nad Gothamem, Vendeta v Gothamu, Poslední hádanka a Zemřít smíchy.
Pro mě bylo čtení a napsání recenze na tenhle komiks trochu těžší. Kresba mi dala zabrat a stejně tak i množství děje, který se rozhodně nezastavuje. Tuhle jízdu jsem si dala dvakrát (podruhé už to bylo lepší) a myslím si, že ještě na komiks přijde znovu řada.
Na českého čtenáře má tato kniha mnohem silnější vliv. Při její četbě totiž budete muset zamáčknout nostalgickou slzu dojetí nad polozapomenutými začátky komiksového pravěku v české kotlině. Příběhy Rozsudek nad Gothamem a Zemřít smíchy (1 a 2) totiž vyšli již v roce 1998 (!) v původní Modré CRWI. Je to jeden z těch okamžiků, který vám otevře oči. A pro mě to bylo znamení, že evropský komiks dokáže s přehledem konkurovat těm americkým - a v lecčems je i předčí!
Více v recenzích.
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Batman / Soudce Dredd v seznamech
2012 | Lobo: Kostěj nesmrtelný |
2004 | Lobo se zvrací! |
2019 | Batman v černé a bílé |
2010 | Terminátor omnibus: Kniha druhá |
2011 | Lobo: Poslední Czarnian |
Před deseti roky by se mi to asi nelíbilo. Měl jsem radši Jima Leeho a Batmana, který se bral trošku vážně. Je evidentní, že už jsem jinde. Dneska si tyto přepálené příběhy a divokou výtvarnou stránku užívám. Všichni jsou tady parádně drsní a hláškující. Přepálená a špinavá malba probouzí fantazii mnohem více než čistá linka mainstreamu. Je to osvěžující. Škoda, že toho není více.