Belmarsh: Peklo přehled

Belmarsh: Peklo
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489298/bmid_belmarsh-peklo-Kio-489298.jpg 4 33 33

Vězeňský deník série

1. díl >

Den pátý – pondělí 23. července 2001, 5:53 „Mřížemi v mém okně pronikají sluneční paprsky, venku je určitě nádherný letní den. Už dvanáct a půl hodiny trčím uvězněn v cele o rozměrech pět krát tři kroky a pustí mě odtud až v poledne; osmnáct a půl hodiny na samotce. V cele pode mnou sedí sedmnáctiletý kluk obviněný z drobné krádeže v obchodě – jeho první přestupek a ještě nebyl ani odsouzen – a i jeho zamkli na samotce, kde nemůže s nikým promluvit. Toto je Velká Británie v jednadvacátém století, ne Turecko, ani Nigérie, ani Kosovo, ale Británie." Ve čtvrtek 19. července 2001, po obvinění z křivého svědectví a soudu, který trval sedm týdnů, byl Jeffrey Archer odsouzen ke čtyřem rokům odnětí svobody. Z toho měl prvních dvaadvacet dní a čtrnáct hodin strávit v nechvalně známé věznici Jejího Veličenstva Belmarsh, vysoce zabezpečeném nápravném zařízení kategorie A pro muže na jihu Londýna, kam se zavírají ti nejnebezpečnější a nejnásilnější zločinci Velké Británie. „Belmarsh: Peklo" je prvním ze tří Archerových Vězeňských deníků a nabízí detailní záznam každého dne, který autor strávil za mřížemi. Kniha je bezprostředním zobrazením vězeňského života a současně poukazuje na systém, který selhává jednotlivce i společnost jako celek.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: ekniha , Saga Egmont

A Prison Diary I - Hell

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Belmarsh: Peklo. Přihlašte se a napište ho.

poiu
19.06.2024 2 z 5

No, moc mě to nebavilo. Ráno vstát, dvě hodiny psát, snídaně volské oko, psát, sdružování, oběd, fazole, krajíček nebo dva chleba, psát, vyřídit spousty dopisů od fanoušků, projít se venku, psát.... Zhasnout a spát. A zase dokola.

Chápu, že to panu Archerovi připadalo jako peklo na zemi a že díky psaní se ve vězení odreagovával, aby se nezbláznil, ale mě to tedy moc nebavilo. Do čtení jsem se musela nutit a i tak jsem v mezičase přečetla spoustu jiných a lepších knih.

>> U pultu mi Tony doporučuje "vegetariánské špagety", které se tváří jako boloňské.
"Au gratin?" popichuji ho.
"Zajisté, mylorde. Liame, podej jeho Lordstvu gratinovaný parmazán." Zpod pultu se vynoří malý plastový sáček se strouhaným sýrem. Liam ho před očima dozorce otevírá a sype mi jeho obsah na špagety. Následuje hlasitý aplaus vězňů a smích strážných. Pro doživotně odsouzené to byla událost dne.

Pasadenka
12.06.2022 5 z 5

Jako start do vězeňského života skvělé. I další díly stály za to a člověk se minimálně doví, jak to ve vězení funguje/fungovalo/bude fungovat? :D. V 61 letech se dostat do vězení za úplnou blbost, navíc jako uznávaný lord a věhlasný spisovatel. Docela zajímavá zkušenost. Moc se líbilo!

Kerberos
09.06.2022 4 z 5

Poslouchala jsem audioknihu, poučné. Vězeňský systém v Anglii, který semele i tak známého spisovatele a politika. Trochu jsem si vzpomněla na Přítelkyně z domu smutku i když to byla jiná doba, jiná kultura a ženská věznice.

Kniha Belmarsh: Peklo v seznamech