Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové přehled
Julia Quinn
Bevelstokeovi série
1. díl >
Ve věku deseti let Miranda Cheeverová vůbec nevypadá na to, že se z ní stane oslňující kráska. Smiřuje se s tím, že do ní společnost nevkládá velká očekávání - až do odpoledne, kdy jí Nigel Bevelstoke, pohledný a neodolatelný vikomt Turner, vážně políbí ruku a slíbí jí, že až dospěje, bude stejně krásná jako chytrá. A ve věku deseti let Miranda pochopí, že ho bude do konce života milovat. Následující léta jsou však k Turnerovi stejně krutá, jako k Mirandě laskavá. Stane se z ní půvabná žena, jak vikomt v onen pamětihodný den předpovídal - kdežto on je opuštěný, zahořklý muž, zdrcený zničující ztrátou. Miranda však nezapomene na pravdu, kterou před všemi těmi lety svěřila papíru - a nedovolí, aby jí osudová láska proklouzla mezi prsty…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , Ikar (ČR)Originální název:
The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové. Přihlašte se a napište ho.
Dobrá a vtipná kniha, kterou ale shodila práce nakladatelství. Pokud čtete v angličtině, jděte do ní. Od českého vydání ruce pryč. Více jsem to rozepsala v recenzích.
Aaaa to bylo TAK ŠPATNÉ! Přečetla jsem stohy historických románů a tento je snad nejhorší. Zcela chyběla hloubka a zápletka.
Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)
06.10.2024
Kniha Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové v seznamech
Anglie 19. století první láska historické romance zranění kráska a zvíře láska z dětstvíAutorovy další knížky
2005 | Nevhodný návrh |
2005 | Vikomt, který mě miloval |
2006 | Čekanka |
2008 | Před svatbou |
2007 | Poznáš to z polibků |
Po trošku slabším Ztraceném vévodovi z Wyndhamu tu máme další skvělou knihu na styl Bridgertonových. Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové jsou prvním dílem trilogie Bevelstokeovi, ve kterém Julia Quinn opět dokázala, že je naprostá královna historických romancí. Moc mě to bavilo!
Ani tady není příběh nijak komplikovaný, hlavní hrdinka se ještě jako malá holka zamiluje do staršího bratra své nejlepší kamarádky a když se pak příběh posune o několik let dopředu, můžete sami hádat, jak to asi bude pokračovat. Ale bylo to boží. Vrátilo mě to do doby, kdy jsem hltala jeden díl Bridgertonových za druhým, tohle bylo stejně návykové a odpočinkové čtení.