Billy Summers přehled
Stephen King
Billy Summers je nájemný vrah, nejlepší ve svém oboru. Ale jeho cíl musí být špatný člověk. Jen díky tomu může spát. A teď chce skončit. Nejprve však musí dodělat poslední džob. Je jedním z nejlepších ostřelovačů na světě, vyznamenaný válečný veterán z Iráku, Houdini, pokud jde o mizení po akci. Co by se tedy mohlo pokazit? Možná všechno. Nová Kingova kniha je částečně detektivkou a válečným příběhem, ale také románem o lásce, štěstí, osudu a složitém hrdinovi, který stojí před poslední možností vykoupit se.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno:Originální název:
Billy Summers, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Billy Summers. Přihlašte se a napište ho.

Velmi nevyrovnané dílo. První třetina je vyloženě utrpením, kdy King sáhodlouze a únavně vpravuje čtenáře do situace hlavního hrdiny, který se chystá na svou velkou akci. To je jistě potřeba, ale ne v rozsahu třetiny románu. Vkládat tam hromady vedlejších a zcela slepých dějových linek (hraní Monopoly s dětmi sousedů) fakt nebylo nutné. Nejhorší ze všeho jsou Billyho popisy vzpomínek (kniha v knize) na vojenskou misi ve Falúdže. To byla taková nuda, že jsem ty pasáže nakonec začal přeskakovat, protože se to prostě nedalo.
Po třetině knihy, která je tak nudná, že jsem vážně přemýšlel, jestli ji nezahodím, přijde dramatický zlom a děj začne být naopak strhující s následným solidním twistem v podobě nové a pro děj klíčové postavy.
Závěr je takový... Průměrný. Není typicky kingovsky blbý, ale nepřináší ani žádnou extra uspokojivou katarzi.
Suma sumárum - nebýt naprosto úmorné první třetiny, která byla 10x delší než měla, byla by to strhující jízda od začátku až do konce. Takto je to velmi dobrý thriller, ve kterém se k tomu dobrému ale musíte holt protrpět.
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
TOP 10 nejprodávanějších knih (33. týden)
25.08.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Někoho zabít, to není žádná maličkost.“
„V této válce nebudeme mít po službě, dokud nepadneme.“
„Nevadí mu, když špatní lidé platí za to, aby zabil jiné špatné lidi. V podstatě vidí sám sebe jako popeláře se zbraní.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Billy Summers v seznamech
v Přečtených | 1 034x |
v Mé knihovně | 421x |
přátelství, kamarádství americká literatura napětí zrada znásilnění násilí Irák nájemní vrazi odstřelovači, snajpři váleční veterániAutorovy další knížky
1994 | ![]() |
1993 | ![]() |
2010 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
(SPOILER) Easy dovolenkova literatura, ale prijde mi ze zrovna tahle kniha mohla mit klidne happy end, ale to by bylo asi moc prace. Takhle mi to vyslo nejak na prazdno.