Bojovník přehled
Karen Lynch
Nikolas patří k nejlepším bojovníkům mezi Mohiry. Téměř dvě stě let chrání lidstvo před démony chodícími po zemi, stal se legendou. Svým lidem je uctíván a jako neporazitelný bojovník je připravený na cokoliv. Dokud se neobjeví ona. Při rutinní práci v Maine Nikolase zvrat osudu přivede k osobě, již nečekal – jeho družce. Sara se nepodobá nikomu, koho v životě potkal. Je krásná, temperamentní a vzbuzuje v něm touhu, zatímco její nevinnost a zranitelnost v něm podněcují potřebu ji ochraňovat. Od chvíle, kdy se s ní setká, myslí jen na to, jak ji udržet v bezpečí, přestože Sara se jeho pomoci zarputile brání. Sařin příběh už znáte. Teď ho můžete prožít znovu, očima jejího bojovníka.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Warrior, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bojovník. Přihlašte se a napište ho.

Malinko jsem se po přečtení komentářů obávala, že mě knížka nebude bavit. Ale opak je pravdou. Přes to, že člověk měl za sebou čerstvě příběh z prvních tří knížek, pohled Nikolase byl zajímavý, doplnil prázdné místa v příběhu a celkově se dobře četl.
Celá tahle YA série je velmi čtivě napsaná. Musím říct, že i když nejsem cílovka, bylo to svěží a příjemné čtení.

Série Nezdolná je skvělá, ale nějak jsem nepochopila myšlenku napsat čtvrtý díl a zopakovat všechny dosud proběhlé události znovu jen z pohledu Nikolase. Tohle za mě byla ztráta času
Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)
13.10.2024
Kniha Bojovník v seznamech
v Mé knihovně | 110x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Ačkoliv jsem doufala v trošku víc informací o Nikolasovi, nemůžu říct, že bych byla dějem knihy zklamaná. Je to opravdu hlavně převyprávění z Nikolasova pohledu. A přesně s touto informací jsem se do knihy pustila a užila si každou stránku. Protože konečně člověk mohl nahlédnout do jeho hlavy a pochopit tak jeho jednání + se dozvědět trochu víc o tom, co obnáší být Mohirským bojovníkem.
Ano, nevadilo by mi, kdyby se vynechaly identické dialogy, které jsem už přečetla z pohledu Sary. Ale chápu, proč tam byly. I když ke konci mi přišlo, že už to přeci jen nebyl doslovný přepis.
I tento díl spadá pod YA označení, ale musím říct, že jsem si ho užila víc, protože na rozdíl od verze se Sarou, mi toto přišlo jako krapet "vyspělejší čtení".
Celou sérii určitě vřele doporučuji. A sama se těším, až se mi do rukou dostane další díl.