Boříkovy lapálie. Druhý sešit přehled
Vojtěch Steklač
Bořík a spol. série
Příběhy Boříka, Čendy, Mirka a Aleše - party obyčejných kluků, trochu rošťáků. Mnoho dětských čtenářů se v nich pozná, protože knížka je o nich.
Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 1973 , SvobodaOriginální název:
Boříkovy lapálie. Druhý sešit, 1973
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boříkovy lapálie. Druhý sešit. Přihlašte se a napište ho.
18.07.2022
Na rozdíl od prvního dílu na sebe jednotlivé kapitoly víceméně navazují. Je škoda, že má kniha tak málo hodnocení. Ten literární styl, jazyk, humor... V dětství jsem ty knížky zbožňovala, stejně tak i teď :-).
Kniha Boříkovy lapálie. Druhý sešit v seznamech
2004 | Boříkovy lapálie |
2003 | Čenda a spol. |
1989 | Aleš & spol. |
1980 | Bořík & spol. |
1978 | Pekelná třída |
Ako pise aj katy87, druha kniha ma homogennejsiu formu, previdelnejsie kapitoly. A svojim sposobom ma o trosku bavila aj viac ako prva kniha. Pribeh celkovo by som zaradil do subzanru partackych dobrodruzstiev. Chalaniska sa rozhodli zalozit si klubovnu, co bolo snom kazdeho slusneho pioniera a citatela Abicka, foglaroviek, ransomoviek. Dam si trosku prestavku s inymi knihami a potom sup sup do trojky. Tiez som si na niektorych miestach vsimol, ze nas sprievodca Borik si mozno zobral priklad z maleho Petra Bajzy z Bylo nas pet, a jeho rozpravanie je obcas tiez sofistikovanejsie vysperkovane :)