Bouře v našich srdcích přehled
Jenny Naomi (p)
Bouře v našich srdcích série
1. díl >
Na místo Kemalovy zesnulé manželky je násilím dosazen mladý chlapec Dominik, který svého sultána zaujal od jejich prvního setkání. Dominik se tak dostává do harému a poznává, že ho tady každý nevítá s otevřenou náručí. Nenávidí Kemala za vše, co mu způsobil, proto se mu pokouší zprotivit. Brzy však zjišťuje, že právě jeho blízkost je jediná, která ho drží v bezpečí od ostatních členů harému. Také si začíná uvědomovat, že na slovech: ‚mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice‘ se skrývá více pravdy, než si kdy vůbec myslel. Dovede Dominik svou zášť vůči Kemalovi přehodnotit? A co nová rodina? Zvládne se s ní vypořádat dříve, než by ho stačila připravit o rozum?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouře v našich srdcích. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě rychle vtáhla a dokud jsem ji nepřečetla, tak jsem nebyla schopná ji dát z ruky.
Příběh se mi líbil i přesto, jak moc byl neuvěřitelný a plný rozporů.
Kdo má rád tento žánr, tak s chutí do toho, vřele doporučuji. Ale vůbec nevím jestli se budu pouštět do druhého dílu.
Pro mě je tato knížka,velké české překvapení. Úžasné exotické prostředí, originální děj o kterém jsem ještě nečetla plus prvky LGBT.
No čtení ,které prostě neodmítnu :,-).
Mladému sultánovi umirá jedna ze svých oblíbených žen v jeho harému. Velmi nečekaně jí nahradí mladým nezkušeným klukem, kterého doslova unese od rodiny. Kemal je mladíkem naprosto posedlý a proto ho okamžitě učiní svým manželem.Jenže tím rozpoutává bouří v harému ,kde se cítí zbytek jeho žen a mužů v ohrožení.
Příběh vám přinese kontroverzní téma plné sexu, násilí, intrik.dominance,napětí ,ale i v neobvyklém světě otroků i.... lásku.
Hned se dávám do druhého dílu,který by si zasloužil trochu přitvrdit :,-)...a určitě doporučuji!!!!!
Kniha Bouře v našich srdcích v seznamech
sex homosexualita sexuální násilí intriky romantika bisexualita gayové LGBT, queer, LGBT+ harémy
2019 | Ty a já: Jsi můj důvod |
2023 | Odstíny náhody |
2023 | Bouře v našich srdcích |
2018 | Les |
2024 | Bouře v našich srdcích. 2. díl |
Tahle kniha byla poněkud velké zklamání. Jsem náročný čtenář a sáhla jsem po ní jako po oddechovce, ale i přesto, že jsem neočekávala nic excelentního, musím být silně kritická.
K přečtení mě zlákalo vysoké hodnocení tady na Databázi i exotické prostředí, které příběh nabízí. Autorčin styl psaní je dobrý, ale schopnost vystavět příběh je už na horší úrovni. Za mě příběh nebyl ani trochu uvěřitelný, a i když jej budu vnímat jako fantasy odehrávající se v alternativním prostředí, pořád v něm je spousta problematických míst.
Nejméně zvládnuté jsou podle mě postavy – většina z nich není dostatečně charakterově vykreslená, jsou ploché, fungují na základě jedné nebo dvou svých povahových vlastností a kvůli nedostatku plasticity jsou zkrátka neuvěřitelné, iracionální a emocně nezrálé.
Postavy i příběh, v němž figurují, je plný toxicity a nezdravých vztahů (a ne, tím teď nemyslím harém jako takový – ten v tomto případě beru jakou součást vykresleného prostředí, v němž je podobné uspořádání kulturně normální). Příběh, jak je napsán, však aplikuje stockholmský syndrom, normalizuje sexuální násilí a idealizuje násilnické chování. Také využívá sexuálního nátlaku jako prostředku pro udobření, vyřešení konfliktů a prezentuje jej dokonce i jako důkaz lásky.
Morálně je tu spousta věcí špatně, a leč má příběh fajn téma, bylo by potřeba s ním lépe pracovat, aby byl kvalitnější. Provedení zkrátka silně pokulhává.