Bouřlivé ticho přehled

Bouřlivé ticho
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493762/bmid_bourlive-ticho-xN3-493762.jpg 4 68 68

Po tisícikilometrové Jihozápadní pobřežní cestě se manželé Raynor a Moth snaží vrátit k normálnímu životu a zase žít mezi čtyřmi zdmi. Jenže to pro ně není vůbec jednoduché. Raynor bojuje se strachem z lidí i z budoucnosti a Moth vzdoruje postupující nemoci. Ale postačí neuvěřitelné gesto někoho, kdo si přečetl o jejich putování a ztrátě domova, a znovu se v nich probudí síla a odhodlání. Když dostanou šanci obnovit zpustlý statek v cornwallských kopcích a vrátit přírodu do míst, odkud vymizela, objeví se před nimi nová cesta, po které je třeba vykročit. Bouřlivé ticho je příběh o naději, která vítězí nad zoufalstvím, o celoživotní lásce, která vítězí nad vším. Vypráví o vnitřní síle, o nezlomném sepětí lidského ducha s přírodou a o tom, jak je to pro nás všechny životně důležité.... celý text

Literatura světová Romány Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Kazda

The Wild Silence, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouřlivé ticho. Přihlašte se a napište ho.

rejka79
10.08.2024 5 z 5

Nádherně napsaná kniha, libila se mi mnohem více než první díl..., v této knize jsem našla vše, co mi chybělo v prvnim díle. Mnohem více niternych pocitů, myšlenek a vzpomínek... upřímná a silná kniha. Autorka se rozepsala a píše jako Bůh. Těším se na 3.díl.

Péťa1950
20.05.2024 4 z 5

Anotace je podrobná, není třeba rozvádět. Láska, velká vůle bojovat se zákeřnou chorobou, síla žít naplno i přes bolest a další překážky. Nevím, zda je možné tak těžké onemocnění překonat fyzickou zátěží. Co je fikce a co skutečnost?

Kudlanka03
24.02.2024 4 z 5

Protože se mi do rukou díky spolupráci s @kazdaknihy dostal tento, pro mě překvapivě, druhý díl, tak jsem si řekla, že to ani tak nevadí. Autorka nám stejně v začátcích popíše děj předešlé knihy, za což jsem byla ráda a mohla jsem si alespoň letem světem udělat o tom, o čem byl první díl. Mě tyto skoky nevadí, nejsem malé dítě, tak si přečtu první díl potom. Žádný stres.
V tomto druhém díle se opět setkáváme s Raynor a Mothem, kteří si přejí vrátit se k dřívějšímu životu. Zase budou mít domov. Zatímco Raynor bojuje se strachem z toho, co bude a také z lidí, protože lidi soudí. Nepřijde si zajímavá nebo že by někoho mohlo zajímat, čím si prošli. A tak se ani nikde nepochlubí, že píše knihu. A Moth se potýká s nemocí. Navzdory jí se tedy pouší do svého vlastního dobrodružstí.
Ale jak to tak bývá, přijde nabídka na to, aby se ujaly statku v cornwallských kopcích. Majitel se statku nechce vzdát, ale je to otec od rodiny a tak jde právě za Raynor.
Jak tohle celé dopadne? Dokáží se věční poutníci usadit na jednom místě a čelit svým vlastním strachům, obavám a příležitostem?
Příběh o naději, která tu je neustále, o lásce na celý život a o síle ducha se četl tak jemně a plynul krásným tempem. Část, kdy Raynor poopisuje, jak se s Mothem poznala, jsou to takové útržky vzpomínek a byly moc krásné. Objeví se tu i jejich děti a to by nebyli oni, kdyby se přece jen nevydali na nějaké putování. A my to všechno sledujeme s nimi. Prožíváme to. Určitě knihu doporučuji, hned si musím pořídit zbývající dva díly.

Kniha Bouřlivé ticho v seznamech

anglická literatura manželství Cornwall anglické romány

Raynor Winn
britská, 1962