Boží hrob přehled

Boží hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541931/bmid_bozi-hrob.jpg 5 656 656

Nikdynoc série

< 2. díl >

Co mě nezabije, ať se začne bát. Druhý díl fantasy série Nikdynoc. Mia se stala Čepelí Rudé církve, avšak kvůli vyřizování krvavých záležitostí má k zabití konzula Scaevy a kardinála Duoma pořád daleko. Když zjistí, že se oba osobně zúčastní velkých her v Božím hrobě, neváhá a stane se členkou gladiátorských kolegií, aby mohla využít příležitosti a skoncovat s nimi. Mezi zdmi kolegia se rodí spiknutí a počet mrtvých narůstá. Mia navíc odhaluje tajemství, které by mohlo změnit celý její svět.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Godsgrave, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boží hrob. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (144)

Loriss
12.08.2024 5 z 5

Nemám slov. To se nedá popsat, to si prostě musíte přečíst.. Boží hrob je prostě boží. Čepel Mia alias gladiátorka Vrána se brodí potoky krve na cestě, na jejímž konci ji snad čeká soukromé dostaveníčko s kardinálem Duomem a konzulem Scavou. Jestli to přežije. Jestli se z ní mezitím nestane zrůda..

mnohoknih
03.06.2024 5 z 5

Druhý díl je ještě o kousíček lepší než první. To napětí, ta atmosféra, ty vztahy, to tajemství...Mia si jde stále za svým cílem, ale cesta se jí trošililinku zkomplikovala a tak dostane opravdu výborný nápad (ironicky řečeno) a stane se členkou gladiátorského domu. Takže většina tohoto dílu je o popisu všech bitev, kterých se zúčastní. A je to setsakra krvavý a vražedný popis. A taky se objeví několik ztracených postav a udělají příběh ještě zajímavější a tajemnější. Protože jako vždy nic není tak, jak to na první pohled v prvním dílu vypadalo. Postavy jsou naprosto uvěřitelné a lidsky nedokonalé. Na rozdíl od pana Laskavého a Zatmění. Ti jsou opět sarkastičtí a ironičtí a dodávají knize vtip. Stejně jako autorovi poznámky pod čarou, kde nám děj či místo čí třeba pověru vysvětluje blíže a zní to jako bychom si povídali. Taky mám radost z nových postav, protože už jsem začínala mít obavy o Miino duševní zdraví. Jediné, co mi mírně vadilo, bylo přeskakování v ději do minulosti a současnosti, protože těch minulostí bylo víc. A pak se to konečně spojilo a bylo jasno. A i když to vypadalo na jasný závěr, tak se to samozřejmě zkomplikovalo a všechno bude nejspíš po třetí jinak.


Bryel
23.03.2024 5 z 5

„Bude to bolet.“
„Život vždycky bolí, malá Vráno. Život je bolest, ztráty a oběti. Ale měli bychom tu bolest vítat. Přináší nám spásu.“

Divoká spletená jízda plná krve a vraždění ve jménu pomsty. Vyzdvihla bych na celé sérii nepředvídatelné a nečitelné postavy, kterých nechybí zajímavý vývoj a působí vcelku uvěřitelné.
Všechnu tu akci, boj a drsný svět kolegia gladiatii alespoň trochu odlehčuje sarkasmus především stínových postav.
Konec je velmi napínavý, otevřený a jsem moc ráda, že na třetí díl nemusím čekat.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019


Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019


Citáty z knihy (3)

Není měkčí polštář než čisté svědomí. -Sidonius


Strach je zbabělec.


Nebesa nám propůjčují jen jeden život, ale díky knihám jich můžeme prožít tisíc.


Ocenění knihy (1)

2017 - Aurealis Award (Best Fantasy Novel)


Kniha Boží hrob v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených857x
ve Čtenářské výzvě95x
v Doporučených87x
v Knihotéce516x
v Chystám se číst293x
v Chci si koupit112x
v dalších seznamech7x