Bratia Levie srdce přehled

Bratia Levie srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152257/bmid_bratia-levie-srdce-JXo-152257.jpg 5 836 836

Krásny, nevídaný, strhujúci príbeh odvahy, cti a verného priateľstva, ktoré zvíťazilo nad smrťou, zradou a nenávisťou. Bratia Karl a Jonatan sa ocitajú v krajine Nangijala, ktorá sa nachádza za ďalekými hviezdami, kam sa poberajú všetci ľudia po smrti. V boji proti netvorovi svojou odvahou dokážu, že sú hodní mena Bratia Levie srdce. Knihu ilustroval Peter Uchnár.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Bröderna Lejonhjärta, 1973

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bratia Levie srdce. Přihlašte se a napište ho.

Terezaazeret
včera 5 z 5

Četla jsem jako malá a teď se k tomu díky nálezu v knihovně rodičů vrátila. Je to opravdové a silné. Napsané chytře, ale zároveň tak, aby to děti chápaly. Žádný snobismus, čirá krása. A navíc je to opravdu dojemné.

Haavard
11.10.2024 4 z 5

Knihu Bratři Lví srdce jsem četl až v dospělém věku. Tehdy byly mé děti ještě malé a zrovna jsme po večerech dočítali Děti z Bullerbynu. Hledal jsem knihu podobnou, hravou, plnou lásky a všedních dětských starostí. Myslel jsem, že tak nějak plynule navážu dílem od stejné autorky Astrid Lindgrenové.

Ach bohové, jak šeredně jsem se zmýlil. Nechápejte mě špatně, kniha o sourozencích Jonatánovi a Karlovi byla svým způsobem naprosto úžasná, ale pochybuji, že by mi ještě někdy běhal tolikrát mráz po zádech.

Dětem jsem nakonec knihu nečetl, asi jsem se bál, aby se i ony nechtěly podívat na "druhou" stranu.

Bessynka
21.06.2024 5 z 5

Tahle kniha mě absolutně emočně odstřelila, zvlášť když jsem ji jedním dechem přečetla v dospělosti. Můžu jedině doporučit.

Kniha Bratia Levie srdce v seznamech

v Přečtených1 194x