Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni přehled
Zdeněk Pohlreich
Nikdy nenosí čepici a ví se o něm, že vyžaduje v kuchyni disciplínu, která téměř hraničí s naprostou poslušností. Zkušenosti posbíral ve špičkových restauracích po celém světě a měl odvahu přijít do pražského pětihvězdičkového hotelu a podávat v něm něco tak zdánlivě prostého jako dnes již proslulá telecí líčka. A to všechno ještě předtím, než se stal televizní hvězdou. 30 nejlepších receptů mezinárodní kuchyně. Sám vaří kuře v 9 variantách na přiloženém DVD. ... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (5)
Šéf nenechává na české kuchyni nit suchou, ale snad je motivován touhou něco zlepšit! Líbí se mi jeho názory, že restaurační byznys nemůže dělat každý, a když už ho dělá, měl by ho dělat pořádně. Kdo sledoval jeho pořad, zná řadu podniků, které je lepší nenavštěvovat, v tom je Šéfův přínos pro zdraví českého národa nesporný. S jeho kritikou základních stavebních kamenů české kuchyně mohu často souhlasit, jsou opravdu příliš těžké, hutné, tučné a nemoderní, například vepřo knedlo zelo nebo mastné bramboráky! Ovšem jedním z největších, ryze českých kulinářských zážitků z dětství pro mě vždy zůstanou babiččiny borůvkové knedlíky s cukrem, máslem a tvarohem, těm se žádný foie gras s křepelčím vajíčkem a černým lanýžem nevyrovná. A na smažený eidam s hranolky a tatarkou mi, Pohlreichu, nesahej, to je moje oblíbený jídlo!
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni v seznamech
v Přečtených | 29x |
ve Čtenářské výzvě | 6x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 49x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 4x |
Autorovy další knížky
2013 | Vařte jako šéf |
2020 | Super jednoduše |
2019 | Taková normální kuchařka |
2010 | (Prostřeno) bez servítků |
2017 | Kulinárium |
Průměrná kuchařka, kterých vycházelo a stále vychází celá řada, téměř nic, co by kuchaře - amatéra až tak příliš nadchlo. K jejímu prolistování naláká píše jméno jejího autora než její obsah.