Březový háj přehled

Březový háj
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546390/bmid_brezovy-haj.jpg 4 36 36

Kniha o válce. Pervitinu. Ztraceném mládí. Svědectví člověka o hrůzách a zoufalství války a přátelství zpřetrhaném nenávistí doby. Květen 1940, Francie, vojáci na pervitinu. Zdrcující úder nacistického Německa, po kterém zůstane svobodný svět ležet v troskách, se nezadržitelně blíží a mladý voják wehrmachtu Erich se musí vypořádat s přízraky své minulosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Březový háj. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

soupik2012
01.10.2024 audiokniha 3 z 5

Zajímavý pohled na počátek války očima nacistů. Vystrašených kluků, ale také starých mazáku, kteří si prošli útrapami 1. světové války. Příběh klade největší důraz na užívání pervitinu a jeho následcích. Bohužel pan Zárybnický si měl před sepsáním této novely přečíst nejprve román od Normana Ohlera: Totální rauš – Drogy ve třetí říši. Věděl by, že ve Francii nacistům droga pomáhala v bleskové válce a následky ze závislosti se projevily, až mnohem později, při tažení do Sovětského svazu. Pervitin byl jedním z hlavních důvodů, německé porážky. Ale tak jak to popsal autor této novely, skončila by válka ani ne za rok. Zapisuji 3,5 hvězdy. Audiokniha je načtena velmi slušně a načetl ji pan Vojtěch Hamerský.

sakro
20.06.2024 3 z 5

Knihy s obdobnou tematikou mám poměrně rád, ale touto jsem úplně nadšen nebyl. Jak trefně napsal některý z recenzentů přede mnou, podařilo se mi dokousat až do konce. Autor použil obecně známá fakta o použití a rozšíření pervitinu v Německu a v německé armádě a z tohoto faktu vytvořil příběh, který zasadil do několika dnů jednoho epizodního boje v rámci největšího válečného konfliktu v dějinách lidstva. Bohužel jsem měl vtíravý pocit, že Francii nedobyla v té době jedna z nejlepších a nejlépe vybavených armád, ale parta "feťáků". Námět knihy je skvělý, ale z důvodu neúměrného tlačení na pilu bohužel dost promrhaný. Já jsem po této knize sáhnul po přečtení jiné autorovy knihy, a to 1492: Dobytí Granady. To ale byla úplně jiné liga. V Březovém háji je základním kamenem pervitin, ale o tom si mohu přečíst v několika jiných párstránkových článcích v časopisech a nepotřebuji jej obalovat příběhem.


19Lída84
06.05.2024 5 z 5

Knížky s touto tématikou mám ráda, tak jsem měla představu, co čekat. Ovšem tento počin překonal veškerá má očekávání. Byla to pecka!!! Přečetla jsem jedním dechem a mnohdy po dechu lapala. Skvělý zážitek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Březový háj v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit9x