Bridget Jonesová – S rozumom v koncoch přehled
Helen Fielding
Bridget Jones série
Druhá kniha s ženskou hrdinkou Bridget má stejně jako kniha první – Deník Bridget Jonesové (česky AURORA 1998 a 2001), všechny předpoklady, aby zaujala a pobavila nejen čtenářky, ale všechny čtenáře, kteří mají rádi inteligentní humor. S hlavní hrdinkou Bridget se setkáváme v době, kdy se jí splnil sen – získala perspektivního partnera. Po měsíční známosti s Markem Darcym však zjišťuje, že není všechno zlato, co se třpytí. Trnitá cesta k získání duševní rovnováhy zralé třicátnice je opět popsaná s vtipem, sebeironií a šarmem moderní, inteligentní a chytré ženy.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (SK)Originální název:
Bridget Jones: The Edge of Reason, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bridget Jonesová – S rozumom v koncoch. Přihlašte se a napište ho.
Tak že tenhle díl bude horší než první jsem nečekala, spíš na stejné úrovni. Bohužel ani tady se nedivím, že je film poskládán úplně jinak než knižní předloha. I přesto si zbytek dílů dočtu, ale hned to fakt nebude.
Určitě se mi víc líbil první díl, tento mi přišel trošku zdlouhavý. Ale jak známe Bridget tak i zde prožívá plno trapasů, přešlapů a humorných situací :) bylo zajímavé sledovat rozdíly kniha vs film. Ale suma sumárum knihu opět mohu doporučit jako odpočinkovou a pro zasmání :)
Kniha Bridget Jonesová – S rozumom v koncoch v seznamech
v Přečtených | 1 339x |
v Mé knihovně | 434x |
1998 | Deník Bridget Jonesové |
2014 | Bridget Jonesová: Láskou šílená |
2004 | Bridget Jonesová – S rozumem v koncích |
2016 | Dítě Bridget Jonesové |
2003 | Celebrity pro Afriku |
Hlavní problém pro mě byla samotná postava Bridget. Místo vtipné a sympatické hrdinky jsem dostala chaotickou, naivní a neskutečně otravnou postavu, se kterou jsem zkrátka neměla trpělivost. Chová se, jako by jí bylo patnáct, je neuvěřitelně hloupá a dělá jednu nesmyslnou chybu za druhou. Navíc neustálé používání otravných slov typu Jejda, Upsík, Hurá mě neskutečně iritovalo. Po dočtení jsem si řekla, že u této knižní série definitivně končím. Filmy zůstávají mými favority – mají šarm, humor a skvělé obsazení, ke kterému se budu vždy ráda vracet.