Denník Bridget Jonesovej přehled
Helen Fielding
Bridget Jones série
Bridget Jonesová je celkom obyčajná mladá žena, ktorá má jeden veľký problém - prekročila tridsiatku a ešte vždy je slobodná. Navyše fajči, pije ako dúha a svojimi bezočivými výrokmi vyráža každému dych. Každý deň sa úzkostlivo váži, zapisuje si prírastky na váhe, podrobne sa skúma v zrkadle a hľadá nové vrásky - jednoducho sa duševne mučí, lebo je presvedčená, že ju nikto nechce iba preto, že je tučná. Zo všetkých strán počúva dobre mienené rady. že ak si žena do tridsiatky nenájde partnera, zostane na ocot, a že slobodné ženy majú s pribúdajúcimi rokmi sklon poddávať sa zúfalstvu. Vydaté priateľky Bridget ubezpečujú, že vždy je lepšie byť osamelá ako vydatá za sexuálne neuspokojeného sukničkára. Bridgetinej matke a všetkým známym leží na srdci Bridgetina budúcnosť a dohadzujú jej Marka Darcyho. Keď sa s ním stretne na novoročnom večierku, pri pohľade na jeho krikľavý pulóver a ponožky s čmeliakmi ju prejde všetka chuť nadviazať s ním bližší vzťah. Zato sa postupne zbližuje so svojim šéfom Danielom, a nakoniec s nim skončí v posteli. Ako to všetko dopadne a či si Bridget nájde toho pravého, to sa dozviete z tohto svetového bestselleru, ktorý dosiahol veľký úspech aj vo filmovej podobe v hlavných úlohách s Renée Zellwegerovou a Hughom Grantom.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (SK)Originální název:
Bridget Jones´s Diary, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Denník Bridget Jonesovej. Přihlašte se a napište ho.
Bridget Jonesová, to je dnes už v podstatě klasika žánru. Ztřeštěná single třicátnice, věčně bojující s nadbytečnými kily, cigaretami a skleničkami alkoholu. Její trapasy a eskapády při hledání nové práce, sedánky s přáteli, problémy s rodiči, zoufale špatná rozhodnutí ohledně mužů a nad tím vším bezbřehá víra v tu velkou pravou lásku - jednoduše skvělá zábava.
Musím ale přiznat, že v tomto případě film vítězí nad knihou - je přeci jen vtipnější, romantičtější a zábavnější.
Potřeboval jsem nenáročnou knihu a tuto roli Bridget splnila na jedničku. Zpočátku nic extra, ale s každou další stranou mi přišla lepší.
Ocenění knihy (1)
1998 -
British Book Awards
(Book of the Year)
Kniha Denník Bridget Jonesovej v seznamech
v Přečtených | 2 406x |
humor pro ženy zfilmováno partnerské vztahy rodinné vztahy nadváha britská literatura
1998 | Deník Bridget Jonesové |
2014 | Bridget Jonesová: Láskou šílená |
2004 | Bridget Jonesová – S rozumem v koncích |
2016 | Dítě Bridget Jonesové |
2003 | Celebrity pro Afriku |
Čekala jsem s hodnocením až přečtu druhý díl... No, jako oddych dobrý, ale v tomto případě dám přednost skvělému filmu (je mi jasné, proč nemohl být úplně podle knihy - byla by to nuda).