Café Groll přehled
Jan Štifter
Poetický příběh lásky a vášně z jihočeských nevěstinců v období První republiky. Zatímco babičky vyšívaly Hradčany, děti u draní peří poslouchaly pohádky a slečinky z lepších rodin studovaly, jak se stát spořádanou ženuškou... v Café Groll zatáhli závěsy, aby mohl začít další z nespoutaných šantánových večírků. Legendární českobudějovický nevěstinec ožívá v příběhu o lásce a touze z počátku 20. století. Nechte se hýčkat bordelmamá Vlastou Holubovou a odhalte tajemství Anny Václavíkové, nejkrásnější ze všech jejích dívek!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Café Groll. Přihlašte se a napište ho.
Opět autor, jehož knížky jsou na jistotu, bavil mě doktor, bavily mě lehké děvy. Kdyby byla kniha delší, nezlobila bych se, ale hvězdičku neubírám.
Knihu jsem si přečetla vlastně úplnou náhodou. Sháněla jsem ji v knihovně, protože si ji chtěla přečíst kolegyně, která se inspirovala odkazem v nějakém časopisu. Nakonec jsme si ji v práci přečetli tři a musím říct, že se nám všem líbila. Závěr mě tedy dostal, takový by mě ve snu nenapadl a jsem ráda, že autor nepokračoval dál, a to domýšlení nechal na nás čtenářích. I když zde to domýšlení moc pozitivní nebylo. Dalším kladem knihy jsou nádherné ilustrace. Celkově je to taková malá a milá knížka zajímavého obsahu. Moje první setkání s autorem, ale už se chystám k tomu, že nezůstane posledním.
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Kniha Café Groll v seznamech
lékařské prostředí česká literatura prostituce kavárny první republika, 1918-1938 rozhlasové zpracování České Budějovice novely nevěstince české rományAutorovy další knížky
2018 | Sběratel sněhu |
2022 | Paví hody |
2016 | Café Groll |
2020 | Světlo z Pauliny |
2014 | Kathy |
Velmi zajímavá kniha, překvapila mě. Opravdu čtivě napsaná, příběh hezky plynul, a hlavně byla plná překvapení (aspoň já jsem nečekala některé zvraty). Bavil mě hlavní příběh i dokreslení doby.