Café Museum přehled

Café Museum
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225237/bmid_cafe-museum-225237.jpg 4 21 21

Kniha polského publicisty, kulinárního "teoretika i praktika", cestovatele a spisovatele Roberta Makłowicze Café Museum je osobitě pojatým humorným cestopisem, subjektivně laděným kulturním, historickým, sociologickým a především kulinárním průvodcem po té části Evropy, jejímž společným jmenovatelem je někdejší Rakousko-Uhersko. Autor během svého putování představuje nejrozmanitější tváře tohoto rozlehlého, přece však historicky a zeměpisně vymezeného "prostoru", jehož klenbu tvoří oblouk mezi "c. k. severem" a "c. k. jihem".... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Café Museum. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

Disease
05.08.2024 4 z 5

Vtipný kulinářský průvodce s občasným historickým exkursem.

Alena_S
19.03.2022 3 z 5

Jde tu o kulinářsky zachycovanou atmosféru různých částí bývalé monarchie. Bohémský reportér s doprovodem nás vezme po Evropě od jednoho pohoštění k druhému, vždy nám představí danou kuchyni, s ní spojenou historii, a nechybí vtipné zážitky z cest; až po šťastný konec, kdy nachází druhý domov na slunném jihu. Zatím skvělé!
Jen kdyby mu už tehdy poradila ta reklama, aby byl „méně-více“:
Střídá se totiž poklidné vyprávění / zběsilý výron informací / najednou je z toho recept / a opakovat. Sem tam povýšená poznámka na adresu národa, s nímž zrovna nesedí u stolu. Často jsem se zasmála, ale stejně často ztratila v tom, co chtěl říct.
Důsledek? Tak útlá, vtipná a námětem jednoduchá kniha, a tak blbě se to četlo.


freejazz
07.09.2020 4 z 5

príjemná prechádzka dejinami a chuťami strednej Európy. kde sú tie časy, keď si národovci všetkých slovanských krajín rozumeli aj bez tlmočníka. dnes... v Košiciach na Hlavnej som sa s mladými Rusmi musel dohovárať anglicky.
kniha je plná radosti, chutí a lásky, či už k jedlu alebo blížnym svojim. v mnohom mi pripomína rozprávanie Angličana Petra Mayle (https://www.databazeknih.cz/autori/peter-mayle-5767), ktorý svojho času krásne spopularizoval Provence a francúzsku kuchyňu.
po chuťovke Česká babička (https://www.databazeknih.cz/knihy/ceska-babicka-aneb-cizinec-je-nasinec-91953), ktorú som mal v ruke nedávno, ma potešilo, že strednú Európu ako svoj domov vníma ďalší človek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Café Museum v seznamech

v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x