Čarodějův společník přehled

Čarodějův společník
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22431/bmid_carodejuv-spolecnik-wcJ-22431.jpg 4 16 16

Čarodějem sobě navzdory série

8. kniha série Čarodějem sobě navzdory. Fess, jak všichni víme, je Rodův milovaný kyborg. Ale co páni, kterým sloužil před ním? Co ten mladý rozmazlený playboy, jehož vinou se z Fesse stal epileptik? Nebo hrdina – revolucionář? Nebo posádka pirátské lodi? Gallowglassovy děti uslyší pravdu přímo z koňovy tlamy… Přeložil Petr Caha.... celý text

Romány Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Polaris

The Warlock, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějův společník. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
09.11.2020 3 z 5

Na pozadí putování do nového působiště Gallowglassových - strašidelnými pověstmi opředeného Liščího dvora - se odvíjí sled retrospektivních příběhů, vyprávěných věrným společníkem Velkého čaroděje Fessem. Zabrousíme do opravdu hluboké minulosti, nejen k prapředkům Roda Gallowglasse, ale dokonce až k „prvnímu majiteli“ kybernetického mozku (dnes známému jako Fess), rozmazlenému Reggiemu Vapochekovi. Stasheff se pro jednou vzdal veškerého pánbíčkářství i politikaření a na výsledku je to hned znát. Byť je Čarodějův společník poskládán s poměrně nesourodých příběhů, zasazených navíc do kontinuálního vyprávění, má kniha aspirace bezvýhradně zaujmout a pobavit. Zatímco některé knihy Gramaryeského cyklu (neříkám, že všechny) se o toto musely urputně a často velice utrápeně snažit, tady je ono úsilí nenásilné, lehce noblesní a přichází tak nějak samo sebou. Oceňuji to. Sice mě mistr Stasheff ještě stále nepřesvědčil, že má na víc jak na tři hvězdy, ale už se zase blýská na lepší časy.

Kniha Čarodějův společník v seznamech